Novak Đoković je od juče ovenčan i zlatnom medaljom, kao krunom svog uspeha, a svetsku javnost je još jednom zadivio i divnim odnosom prema svojoj deci. Stefan i Tara nisu krili svoje oduševljenje tokom mečeva na Olimpijadi i uvek su bili tu kao najveća podrška tati.

Inače, kao što se zna, oni nose tradicionalna imena, a iako nisu rođeni u Srbiji, njihovi roditelji itekako gaje patriotizam i ponos prema svojoj zemlji i kod svojih mališana.

To se lepo videlo još u Novakovoj izjavi i objašnjenju kako su izabrali ime za sina, "Znam da je Stefan internacionalno ime, ali ima veliku važnost u našoj zemlji. Nastalo je još u 12. veku, nosili su ga prvi kraljevi. Jelena i ja volimo simboliku, nama su veoma važni koreni i vezani smo za Srbiju, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin".

Još je dirljivije koliko je ova ljubav prema lepotama Srbije za Đokoviće važna, a odlučila je i kako će se zvati njihova mezimica. Ovako je Novak jednom prilikom opisao lepotu planine Tare po kojoj je njegova ćerka i dobila ime:

"Кoliko samo lepote i bogatstva nudi naša Srbija. Tara je divlja planina koja skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje. Jezera Perućac i Zaovine, istorijska reka Drina koja moćno teče i očarava svakog ko je ugleda. Zahvalni smo na zajedničkom, porodičnom vremenu i radujemo se daljem istraživanju bisera naše divne zemlje”, napisao je Novak Đoković 2020. na Instagramu, posle jedne posete ovim našim predelima.

BONUS VIDEO

Novak sa porodicom slavi RTS1