Novak Đoković niže uspehe, ali njegov najveći uspeh i podrška su zapravo njegova porodica. Nedavno su Novak i Jelena krstili sina i ćerku, a po rođenju deca su dobila ime Stefan i Tara. Ova imena su poznata i popularna u Srbiji, a Novak je jednom prilikom opisao lepotu planine Tare po kojoj je njegova ćerkai dobila ime:

"Кoliko samo lepote i bogatstva nudi naša Srbija. Tara je divlja planina koja skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje. Jezera Perućac i Zaovine, istorijska reka Drina koja moćno teče i očarava svakog ko je ugleda. Zahvalni smo na zajedničkom, porodičnom vremenu i radujemo se daljem istraživanju bisera naše divne zemlje — napisao je Novak Đoković 2020. na Instagramu.

Novak Đoković je 2014. dobio sina Stefana, a u britanskim medijima je govorio o važnosti tog imena.

"Znam da je Stefan internacionalno ime, ali ima veliku važnost u našoj zemlji. Nastalo je još u 12. veku, nosili su ga prvi kraljevi. Jelena i ja volimo simboliku, nama su veoma važni koreni i vezani smo za Srbiju, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin" - ispričao je Novak.

Ime Stefan (a isto tako i Stevan) vode poreklo od grčke reči "stephanos", što znači "kruna, venac“, pa bi ime Stefan bukvalno značilo – krunisan, ovenčan. Ime je duboko povezano sa verom i sa simbolikom venca.

U tumačenju značenja imena Tara, a koje je poteklo od imena reke ili planine Tare, značenje je “preneseno” – “žena koja je lepa kao reka”; “žena koja je nemirnog duha”; “osoba koja je čvrsta kao stena”; “žena koja je jaka kao planina (u smislu ličnosti i karaktera)”.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Novak Đoković sa navijačima Kurir