Poznati britanski kuvar Gordon Remzi sa svojom suprugom Tanom je u braku dobio šestoro dece: Megan (25), blizance Holi i Džeka (24), Matildu (22), Oskara (4) i Džesa, koji je rođen u novembru 2023. godine.

Remzi dosta vremena provodi na setovima snimanja svoje emisije, ali se trudi da sve svoje slobodno vreme provodi sa mlađom decom, dok su se starija deca osamostalila. Poznati kuvar trudi se da u decu usadi principe koje smatra važnim, a o kojima je govorio u intervjuu za "Pipl".

1. Obeshrabruje im želju za slavom

Gordon Remzi je poznata ličnost, jedan je od najpoznatijih kuvara na svetu, pa se često pojavljuje pred kamerama, što kao domaćin u svojoj emisiji, što kao gost u drugim emisijama. Međutim, on se od trudio da od najranijeg uzrasta ni na koji način ne podstakne kod dece želju da budu poznati i bogati. On veruje da svaka osoba treba da ima svoj životni put.

"Šestoro sjajne dece, neverovatno sam srećan! Učio sam svoju decu da slede svoju strast, traže svoj put. Učio sam ih da ne žude za slavom, bogatstvom, novcem. Svi rade. Meg, naša najstarija ćerka je predivna policajka. Džek služi u Marincima i tome je posvetio svoj život. Matilda studira, Holi zanima moda. Oskar pravi haos u božićnoj predstavi", ispričao je slavni kuvar.

2. Održava kontakt sa decom

Remzijeva starija deca vode svoje živote, ali on se trudi da sa svima njima i dalje održava odnos prepun poverenja. On kaže da je oduvek verovao u blizak odnos sa decom, tako da mogu da mu povere probleme i smatra da tako izrastaju u samouverene ljude.

"Uvek sam im govorio da što mi ranije nešto kažu, to više mogu da im pomognem. Moj otac nije imao takav odnos sa mnom, on je onaj 'rekao sam ti' tip", kaže Remzi.

3. Uči ih da upravljaju novcem

Uprkos novcu koji ima, kuvar se trudi da nauči decu da cene novac i da štede. U tome mu je pomogao sledeći trik – svakog meseca je svakom detetu davao po nekoliko stotina dolara, ali ako bi sačuvali taj novac do kraja godine, on bi im na kraju godine, za Božić, davao duplu sumu novca koju su uštedeli, kako bi ih podstakao da štede.

Poznati kuvar rekao je da ih uči štednji već od 10, 11 godina, da već tada počinju da rade neke poslove koji su prikladni za njihov uzrast, te dodaje da su zato "superdisciplinovani i završavaju sve što treba".

U vezi sa tim, Remzi je ranije rekao da ne namerava da ostavi deci sav novac koji ima – a procenjuje se da ima više od 220 miliona dolara.

"Deca definitivno neće dobiti sav novac i to nije zato što sam zao, već ne želim da ih razmazim. Jedino što sam se složio je da platim svakome po 25 odsto cene stana, ali ne ceo stan. Pravi sam srećnim što sam u poslednjih 15 godina imao tako sjajnu karijeru. Zaista, zaradio sam bogatstvo i zato cenim sve što imam".

4. Psovke su zabranjene

Iako Gordon Remzi ume da opsuje u svojim emisijama, decu uči da to nije lepo ponašanje i brani im da psuju.

"Psovanje je jezik koji se koristi u ovoj industriji i dok smo živi, to se neće promeniti. Da bi se postigli rezultati, moraš da bude neustrašiv. Oni znaju da ja govorim ružne reči, ja im kažem da je to deo posla. Ne bune se, ne idu okolo izgovarajući psovke", zaključio je poznati kuvar.

BONUS VIDEO:

vaspitanje sina za dobrog muža Tiktok/thatlawyermomlife

(Yumama/N. Z.)