Novak Đokovićnažalost juče nije uspeo da se domogne 24. grend slem titule u Londonu, jer ga je u dramatičnom finalu porazio 16 godina mlađi Španac Karlos Alkaraz. Nakon ovoga, na ceremonijalnom obraćanju na Vimbldonu naš teniser bio je izuzetno emotivan i u govoru se direktno obratio sinu Stefanu koji ga je bodrio ceo meč, a na očeve reči uzvratio aplauzom i osmehom

Nakon ovoga odigrala se zanimljiva scena unutar prostorija Centralnog terena na Vimbldonu, kada su se Karlos Alkaraz i Novakov sin sreli.  Mali Stefan i španski igrač videli su se posle ceremonije dodele pehara i svih ostalih običaja u samom hodniku, tada je sin najboljeg tenisera svih vremena čestitao Alkarazu prvi vimbldonski trofej.

Ovaj gest naslednika najboljeg srpskog sportiste svih vremena pokazao jevaspitanje i manire devetogodišnjaka na najvišem nivou, kao i to da je od oca nasledio sportski duh i dostojanstveno držanje, čak i u porazu koji se juče dogodio. Jelena i Novak Đoković su poznati po ulaganju u vaspitanje i obrazovanje svoje dece, ali i podršcu koju pružaju drgim roditeljima i deci kroz brojne aktivnosti i rad Novakove fondacije. 

BONUS VIDEO: 

Djokovic Alkaraz  ESPN

Izvor: Yumama