TV voditeljka i glumica Marijana Mićić pre nekoliko dana se porodila i sada je ponosna mama dve devojčice. Prva ćerka se zove Ana, a druga devojčica dobila je jednako lepo i posebno ime od 4 slova.

Kratka imena su sve popularnije u Srbiji, a mnoga od njih su internacionalna i imaju sjajno značenje. Baš takvo je ime koje je Marijana izabrala za svoju devojčicu - beba se zove Sena.

Ime Sena može biti skraćenica više različitih imena, pa samim time ime poseduje više značenja. Na srpskom je obično varijanta imena Ksenijа, što znači "ona koja je uvek ljubazna i draga"; "ona koja je gostoljubiva".

Može biti grčkog porekla, a i izvedeno iz imena Selina, odnosno Selena, u značenju "boginja Meseca". Indijskog porekla, u značenju "vojska"; arapskog porekla, u značenju "slava" i zapadnoafričkog porekla, u značenju "spustiti nebesa na zemlju".

Ime Sena može da bude nadimak ili izvedenica od imena Senka, a u simbolično nosi značenje - "devojčica koja je "u okrilju, zaštićena".

(Yumama)

BONUS VIDEO:

ĆERKA DANIJELA ALIBABIĆA DOBILA DVA NEVEROTNO NEOBIČNA IMENA! Supruzi zbog rođenja drugog deteta priredio SPECIJALNO iznenađenje Kurir teleivizija