Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRIŠĆANSKO IME KOJE VRAĆA POPULARNOST: Daje se devojčicama koje su nežne, poštene i iskrena, a ima i divne nadimke

Jedno hrišćansko žensko ime ponovo oživljava svoju staru popularnost, a značenje koje ono nosi je mnogim roditeljima bilo presudno.

 Dete, riđa kosa, crvena kosa Izvor: Shutterstock

Neka imena su tradicionalna i vekovima popularna, dok druga budu aktuelna samo određeni period i jednostavno posle zaboravimo na njih. Ukoliko i vi očekujete devojčicu, donosimo vam jedno ime kog ima u svim generacijama, nije previše često ali je vrlo lepo.

U pitanju je žensko imeKsenija koje spada u grupu starih hrišćanskih i kalendarskih imena, a polako vraća svoju izgubljenu popularnost.Ime Ksenija potiče od latinske reči "xenia" ili pak od imena "Xenia", odnosno od starogrčke reči "Euxene", sa značenjem prijemčiv, ljubazan, gostoljubiv, gostoprimljiv.

Značenje imena Ksenija

Ako pogledamo poreklo imena Ksenija, dolazimo do značenja: "ona koja je uvek ljubazna i draga"; "ona koja je gostoljubiva"; "osoba koja je prijateljski nastrojena"; "ona koja je dobar drug i veran prijatelj"; "ona koja je nežna"; "osoba koja je poštena i iskrena"; "koja svima daruje lepu reč i osmeh"; "devojka"; "devuška"; "nevina i naivna osoba".

 Devojčica, dete
Devojčica sa kapom
Izvor: Shutterstock

Nadimci za devojčice sa imenom Ksenija

Najpoznatiji nadimci za ženske osobe sa ovim ličnim imenom su: Ksena, Sena, Senka, Ksendža, Ksenijica ili Senči.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дедко

Хм, хм? Што се тикче гркчког на том језику има реч 'ксенос' што знакчи 'странац' па би аналогно 'ксениа' била 'странкиња'. ( За друге језике не знам! )

Najnovije

Vesti

Porodica