Novak i Jelena Đoković su zagovornici zdrave ishrane koja se pretežno bazira na sirovim namirnicama, što je već dobro poznata stvar, ali oni svoje navike prenose i na decu, ističući da im prija i da su nikad zdravija.

Jelena se trudi da porodici pripremi što zdravije obroke, pa je i Taru i Stefana naučila da jedu korisne namirnice, a naglašava da neke i obožavaju.

Naime, Jelena ne jede meso, ribu, mlečne proizvode i šećer, dok se njen jelovnik sastoji od 70 odsto sirove hrane i 30 odsto skuvane (supa, testenina, kinoa, pirinač). Izbegava gluten, iako nema problema sa njim, a isitče da joj ništa ne pada teško, jer zna šta radi i dobro je informisana. Mada, priznaje da joj je neretko teško da pronađe pravu hranu spremljenu na zdrav način, piše Stil.

Jednom prilikom otkrila je i kakav doručak sprema Stefanu, ali i sebi, veoma često. Reč je o mešavini semenki sa kokosovim mlekom.

"Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke, konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđen voćni sok uz ovo“, piše Jelena pored slike doručka, koji se zapravo sprema noć pre. Preko svih ovih suvih namirnica nalije se kokosovo mleko, pokrije se i ostavi se da odstoji do jutra."

Zanimljivo je da mnoge od ovih namirnica nisu popularne u ishrani u Srbiji, a neke je čak jako teško i pronaći i pitanje je da li bi naša deca, naučena na gibanice, palačinke i sendviče uopšte bila zainteresovana za takvu vrstu obroka.

Inače, Jelena ističe da su i Stefan i Tara sada samo na biljnoj ishrani.

"Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire", objasnila je Jelena.

(Yumama)

bonus video:

Novak Đoković, jahanje Instagram/etnokatundurmitor