Najbolji teniser na svetu Novak Đoković osvojio je rekordnu 23. grem slem titulu. Njegova pobeda je mnoge obradovala, a scena na kraju meča kada je grlio porodicu, posebno sina Stefan i ćerku Taru, raznežila je ceo svet.

Novakova supruga Jelena Đoković često objavljuje na Instagramu smernice i savete o vaspitanju dece, komunicira uživo sa stručnjacima, predlaže knjge o roditeljstvu, ali ponekad podeli i neki zdrav recept. Poznato je da se Novak i Jelena hrane zdravo, kao i da u njihovoj porodici dominira veganski jelovnik. Jelena Đoković je više puta otvoreno govorila o tome zašto ne jede meso, a mnogi se pitaju šta je na meniju njihove dece.

Za vreme karantina, 2020. godine, Jelena je držala "live" na Instagramu i odgovarala na pitanje pratilaca, a jedno od njih bilo je kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:

"Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire" - objasnila je Jelena.

Kada je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakve mu kašice sprema. "Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje" - objasnila je Jelena i istakla da hranu zasladi, kada je potrebno, medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

"Volim sve da spremim uveče jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta", govorila je Jelena i savetovala drugima da se igraju sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već to može biti sveža i zdrava.

Jednom je otkrila i recept za kašu koju rado priprema, a glavni sastojci su ovsene pahuljice, puter od lešnika, mlevena maka, kakao, mleveno čia seme, lan, biljka lukuma, heljda, susam i pirinčano mleko sa kokosom, malo voća na vrhu.

Izvor: Yumama