Novak i Jelena Đoković poznati su po posvećenosti svesnom življenju i roditeljstvu. Njihov uticaj na savremene trendove u vaspitanju i obrazovanju je izuzetno veliki. Đokovići pored toga što rade na svesnom življenju i zdravim životnim navikama, prenose ovaj model i na svoju decu, a Novakov pozitivan uticaj na mlade je globalni fenomen.

Obrazovanje je za ovaj par jedna od najvišh životnih vrednosti, pa tako Fondacija Novak Đoković podržava upravo brojne projekte za kvalitetnije i dostupnije obrazovanje u Srbiji. A šta se na ovom polju dešava u domu Đokovića, najbolje govore dečje sobe, devetogodišnjeg Stefana i šestogodišnje Tare. Ako ste očekivali da ovde sve sija od luksuza i "pršti" od drečavih ružičastih nijansi, lutkica sa šljokicama, "žestokih" automobilića - prevarili ste se.

1689505184-Untitled-1-aca-1526x1536.jpg
Instagram/jelenadjokovicndf 

Dečje sobe u kući Đokovića govore o tome koliko su Tarini i Stefanovi roditelji svesni da metodologija dečjeg sazrevanja i učenja podrazumeva igračke i igru sa edukativnim i podsticajnim karakterom, kao i da je razvoj kreativnosti tesno povezan sa razvojem ličnosti deteta. Knjige u njihovom domu zamenjuju skupe zabavne igračke koje u najvećem broju slučajeva, osim skretanja pažnje detetu, nemaju nikakvu poučnu vrednost. Tako biblioteka u domu Đokovića pokazuje obilje naslova, od onih za najmlađi uzrast, do onih "roditeljskih", jer poznati par ne krije da svoj savremeni pristup utemeljuje na istraživačkom radu i u konsultaciji sa brojnim svetskim stručnjacima za razvoj deteta i roditeljstvo.

1689505194-Untitled-1-copy-1532x1536.jpg
Instagram/jelenadjokovicndf 

Pored knjiga tu su poučni pazl kompleti i slagalice, a deci je sve podređeno. Prostor za igru je njihova dečja soba, ali se može videti da je trpezarijski sto mesto susreta cele porodice Đoković koja vreme provodi upravo - čitajući.

1689505280-71597_novak-djokovic-jelena-djokovic-instagram_iff-copy-1536x1531.jpg
Instagram/jelenadjokovicndf 

Ambijent u kojem rastu deca Novaka i Jelene Đoković je nepretenciozan, pročišćenih linija, lišen nepotrebnih detalja, sve je u prirodnim tonovima i drvetu, tepisi su po meri dece.Materijalne vrednosti nisu istaknute, a ono što se vidi jesu osmesi zadovoljnih roditelja koji svoju ljubav prenose deci učeći ih pravim vrednostima.

1689505302-366937_stannovakadjokovica04_ff-copy-900x1125.jpg
Instagram/jelenadjokovicndf 

BONUS VIDEO:

Novak Djokovic Jelena prosipa vodu Instagram/jelenadjokovicndf

Izvor: Yumama