Anđelina Džoli je poznata glumica, aktivistkinja, ali i mama šestoro dece. Glumica je stvorila dom pun ljubavi zajendo sa njenom biološkom i usvojenom decom, a u skorije vreme u javnosti je često bila viđena sa ćerkama Šajlo i Zaharom. Očigledno je da devojke sa mamom imaju poseban, ali i drugačiji, odnos, svaka na svoj način i u skladu sa njihovim odrastanjem.

U julu 2005. godine glumica je usvojila Zaharu, bebu staru 7 meseci. Devojčica se tokom odrastanja suočavala sa brojnim teškoćama, patila od neuhranjenosti i infekcije. Imala je samo 4 kg, a čim je kročila u Anđelinin dom krenule su lekarske intervencije.

Od trenutka kada su se upoznale, odmah se stvorila jaka veza među njima i Zahara je brzo postala deo Anđelininog života, a u julu 2005. glumica je zvanično usvojila devojčicu. Ona je tada imala samo sedam meseci.

Međutim, na početku je bilo dosta poteškoća. Samo nekoliko sati nakon što je mala Zahara kročila u svoj novi dom, Anđelina je osetila da nešto nije kako treba. Beba teška samo 4 kilograma brzo je odvedena na lekarski pregled. A vesti su bile šokantne – Zahara je od rođenja patila od teške pothranjenosti i mučila se sa bakterijskom infekcijom.

Mala Zahara se borila sa salmonelom, nemilosrdnim neprijateljem koji je odneo živote mnogo beba i dece. Uz medicinsku negu i majčinu ljubav, Zahara je uprkos malim šansama uspela da prebrodi bolest.

Godinu dana kasnije u dom glumice Anđeline Džoli i glumca Bred Pita stigao je još jedan član - njihova biološka ćerka Šajlo koja je od malena očarala svet svojom lepotom. Devojčica je "pokupila" sve ono najlepše od mame i tate, a posebno liči na Pita. Ona je plavokosa i plavooka, a posebno se zbog toga razlikuje od njene braće i sestara.

Anđelina Džoli je rekla da ne želi da favorizuje biološku decu u odnosu na usvojene. Rekla je da je bilo divno iskustvo kada je prvi put videla Šajlo, ali da to nije moglo da zaseni iskustvo kada je prvi put u ruke uzela Zaharu.

Glumica je za Šajlo rekla: "Skoro pa će biti stranac u porodici jer je plava i plavooka." Zbog svih teškoća i problema koje je Zahara imala kao dete, Anđelina je sa njom stvorila poseban odnos, dok je, kako je istakla, Šajlo bila privilegovana još samim rođenjem.

"Osećala sam mnogo više prema Madu, Zahari i Paksu jer su oni morali da se bore da prežive. Za Šajlo je delovala kao da je privilegovana od trenutka kada se rodila. Ali svesna sam da moram da se uverim da ne ignorišem njene potrebe, samo zato što mislim da su drugi ranjiviji", istakla je glumica.

Izvor: Yumama

BONUS VIDEO:

ANĐELINA DŽOLI NIJE SAMO UKLONILA DOJKE ZBOG RIZIKA OD RAKA! Dr Kovčin: Isti gen direktno je povezan s još jednim VAŽNIM ORGANOM Kurir TV