Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TRPELA SAM VRŠNJAČKO NASILJE, MAMA JE ZNALA SAMO DEO": Ivana Maksimović - sitnice koje nam deca prećute su najvažnije

Srpska popularna sportistkinja Ivana Maksimović podelila je objavu na društvenim mrežima u kojoj je govorila o izazovima roditeljstva, razgovorima i poverenju koje ostvarujemo sa decom. Sa njenim rečima biće saglasne mnoge mame...

 Ivana Maksimović o tragediji u školi i vršnjačkom nasilju. Izvor: Instagram/Printscreen/ivanamaksimovic

Poznata srpska sportistkinja i Olimpijka Ivana Maksimović podelila je na društvenim mrežama svoje misli i osećanja povodom tragedije koja se juče dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Ivana je i mama dva dečaka, pa je ovu priču doživela i kao roditelj, ali se osvrnula i na svoje detinjstvo.

"Nisam mogla da ne pomislim na neke stvari koje su se meni dešavale kada sam bila mala. Trpela sam određeni vid vršnjačkog nasilja i deo toga su znali moji roditelji, odnosno moja mama, a za neki deo nisu. Tako da ne mogu da ne pomislim na činjenicu da koliko god smo posvećeni svojoj deci i tu smo za njih i pričamo o svemu, nikada nećemo biti sigurni koliko nam deca pričaju, koliko im pomažemo i nalazimo se tu za njih u teškim situacijama. A ono što je naša dužnost kao roditelja jeste da damo sve od sebe da budemo uključeni u sve, da stvorimo to neko poverenje i odnos dva prijatelja sa svojom decom, da imaju poverenja sve da nam kažu, da dele sve prvo sa nama, da imaju slobodu da nam kažu sve o njihovim problemima i o tome šta ih muči.

Uvek mora postojati i neka doza kontrole od strane roditelja, da se proverava, da se gleda iz drugih uglova, da uvek znaš gde ti je dete, sa kim se druži, koje crtaće i filmove gleda, na društvenim mrežama koga prati, ko ga oduševljava, ko su mu idoli... Možda su to neke sitnice koje se ne kažu, ali prosto roditelji moraju imati dozu kontrolu za te stvari koje se ne kažu, a na kraju budu vrlo bitne."

Ivana je podelila sa pratiocima i to da se ona u roditeljstvu suočavala sa izazovima, ali i poslala poruku da u ovako teškim trenucima za celu zajednicu treba da se fokusiramo ne ono što je najvažnije:

"Roditeljstvo je za mene najveći izazov i najteži zadatak koji sam imala za života do sada. Ne mogu reći da sam uvek donosila prave odluke, i za mene i za dete, ali prosto učiš se i treba da sazrevaš i sagledavaš sve iz više uglova. A nažalost ovakve stvari nas podećaju na ono što je važno,a to je da iako se radi i živi u brzini 300 na sat, prosto mora da se zna šta je bitno i šta je najvažnije, a to su porodica i deca." - zaključila je Olimpijka.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica