Top model Irina Šajk majka je od 2017. godine koju je dobila iz ljubavi sa američkim glumcem Bredlijem Kuperom. Njihova plavooka devojčica nosi ime Li de Sena Šajk Kuper, a sistem po kom je vaspitavaju oduševljava ceo svet. Irina je odlučila da je odgaja kao što su to činile njena majka i baka.

Glavna stvar koju dete treba da razume jeste da se uspeh ne može postići bez napornog rada. Iako Li živi u potpuno drugačijim uslovima od male Irine, trudi se da određene granice održava.

Šestogodišnjoj Li mama Irina često pominje priče o teškom vremenu devedesetih godina u Rusiji. Od prvih godina života, ćerka Irine Šajk zna da je njena mama dobijala slatkiše samo dva puta godišnje - na Novu godinu i na njen rođendan.

Jednom rečenicom rešila bez zbog razdvajanja

U jednom intervjuu Irina je otkrila i da je njena ćerka pobesnela kada je saznala da njena mama mora da ide na posao. Onda je Irina pitala svoju ćerku: 'Imamo upaljeno svetlo u kući, da li vidiš? A u frižideru imamo hranu. Da bismo sve ovo imale, roditelji moraju da idu na posao'. Posle njenih reči Li je sve shvatila i pustila mamu da izađe bez suza. Lekciju da se blagoslovi života ne uzimaju zdravo za gotovo je naučila.

Sledeća stvar koju je Irina naučila svoju ćerku je lekcija učtivosti.

U jednom intervju, manekenka je priznala da bez magične reči 'molim' njena ćerka nikada neće dobiti ono što želi. Takt i dobro ponašanje se usađuju u devojčicu od ranog detinjstva. Trudi se da njena ćerka bude ljubazna ne samo kod kuće, već i u školi i na zabavama.

Irina Šajk, Bredli Kuper, ćerka Li
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Irina Šajk i Bredli Kuper sa ćerkom Li

Gde god bila, korene ne treba da zaboravi

Irina ne želi da zaboravis voje korene, ma gde god da se nalazila, o čemu uči i svoju ćerku. Li tečno govori engleski sa ocem i prijateljima, ali sa mamom i bakom govori isključivo na ruskom.

Mirnost i disciplina pomažu Irini da ostane dobra majka, ali u isto vreme i da ne zaroni glavom samo u roditeljstvo. Njena ćerka nikada nije imala dadilju, i neće! Manekenka veruje samo sebi, svojoj mami i Bredliju kada je u pitanju briga o detetu.

(Yumama)