Bivša manekenka Bojana Barović i Nikola Rokvić krajem januara postali su roditelji po treći put predivne ćerkice kojoj su dali ime Angelina. Bojana je želela da otvoreno podeli svoje iskustvo o dojenju i da ohrabri buduće mame na mrežama.

Ona po treći put doji bez ikakve dohrane, koju je, kako je navela, kategoričku odbila u porodilištu jer zna koliko je važno da beba ne dobije odmah po rođenju veštačko mleko.

"Znam šta će mnogi pomisliti, i to je čuvena rečenica 'nije mi došlo mleko'. To smo pogrešno naučeni od početka. Meni je 'došlo' mleko tek nakon nekoliko dana, a do tada je beba uživala u kolostrumu, koji izgleda prilično bedno ako ga vidite, nekad je prozirno i ko nije informisan delovaće kao da je beskorisna vodica ili žuto mleko. Međutim, kolostrum je verovatno najzdravija stvar na svetu, za bebu i prvih sedam dana formiranja creva! Prodaje se čak sportistima na crnom tržištu za neke basnoslovne cifre, a ovde ga žene odbacuju i menjaju za kupovnu dohranu isključivo iz neznanja. Nažalost u mnogim porodilištima nema edukacije ali to je tek druga tema", rekla je bivša manekenka, koja pored tek rođene Angeline ima sina Simeona i ćerku Leonu.

Ona je prelepom slikom na Instagramu i svojim rečima uputila podršku svim budućim mama, da traže čim se porode da im odmah stave bebu na grudi.

"Verujte meni su svo troje sisali još u porođajnoj sali... Iskreno, nisam ni proveravala da li imam mleka ili ne, beba je sisala i spavala i meni je to bio sasvim jasan znak da je sa grudima sve u redu čak i kad deluju vrlo mekano. Takođe, dojenje na zahtev umesto svaka tri sata je ključ mog uspešnog dojenja i ključ mira u kući sva tri put. Kada je gladna jede, koja nauka! Kada sisa pravi se mleko, kada ne sisa i prima dohranu sem što se posle mučite noćima sa grčevima, vaše mleko se ne pravi jer nema potražnje... Poenta svega je da smo zakomplikovali najjednostavniju stvar na svetu… Mleko vam kreće i pre porođaja, ne brinite, tu je - samo dva odsto žena iz medicnskih razloga ne može da doji, ostale ne znaju. Ovde se ne obraćam mamama koje neće, njihov je izbor naravno, već onima koje imaju dilemu, brinu se, a imaju želju! Nadam se da sam malo pomogla i za ovakve teme i pitanja uvek sam tu za vas jer su deca moja najveća ljubav", napisla je na kraju svog posta Bojana.

(Yumama)