Ćerka glumice Ljiljane Blagojević i srpskog dramaturga Siniše Kovačevića sada ima dve ćerke. Međutim, Kalina je iskreno ispričala u emisiji "Ordinacija" na RTS-u kroz šta je sve prošla tokom trudnoća i na porođajima. Prva trudnoća se završila mesec dana ranije hitnim carskim rezom, nakon koje je glumica doživela kliničku smrt. A drugi se završila čak dva meseca ranije i beba je mesec dana provela u inkobatoru da se nije znalo da li će preživeti.

"Miona, prvo dete, je rođena mesec dana ranije, hitnim carskim rezom i tada sam nažalost imala kliničku smrt, drugi porođaj je bio čak dva meseca ranije hitnim carskim rezom. Nisam imala sreće da mi trudnoće budu lagane, obe su bile visoko rizične. Prva je bila dosta teža jer sam morala da ležim na odeljenju sa Humanu reprodukciju gotovo celu trudnoću zbog opasnosti da dođe do pobačaja", rekla je glumica.

Kao najteži trenutak u svom životu ističe da je bila ta neizvesnost da li će joj drugo dete Anika preživeti.

"Ono što je meni u tom drugom porođaju bilo traumatično je to što taj put nisam ja bila ugrožena, nego moja beba. I najstrašniji osećaj je taj kada vi shvatite da možete da izgubite to dete. Upravo je to trenutak na koji nisam bila spremna da moje dete može da umre i da treba da sačekam par dana pre nego što joj dam ime", objasnila je Kalina.

Ona je iskreno ispričala koliko joj je bilo teško i kako se nosila sa neizvesnošću da li će joj beba preživeti. 

"Moja beba je mesec dana bila u inkubatoru. Sećam se koliko mi je bilo teško kada sam se probudila iz carskog reza i odmah mi je rečeno da sa bebom nešto nije bilo uredu. Posle tog prvog šoka vi ne znate gde vam je beba, na kom odeljenju a kamoli da vam dozvole da je vidite. Pored svih bolova i fizičkih i psihičkih kroz koje prolazite nakon porođaja, najbolnije to što kada pitate da li će beba biti dobro ne dobijate nikakav odgovor. To je prvi udarac, a onaj najveći je kada vi izlazite iz porodilišta bez svoje bebe. To je nešto što je najgori trenutak u mom životu. Kada dođete kući gde je sve spremno za vašu bebu, a nje nema jer se još bori za život u porodilištu", rekla je glumica.

kalina o porođaju.jpg
Screenshot/RTS/Ordinacija Kalina Kovačević u emisiji "Ordinacija" RTS

Iako smatra da trudnice i porodilje nemaju dovoljnu psihološku podršku u zdravstvu, Kalina ističe da je njoj najviše u tom teškom periodu pomogla podrška porodice i prva ćerka.

"Nekako sam bila sama u toj brizi, jer su svi oko mene stalno govorili, ajde biće sve uredu nemoj da se sekiraš. ali vi ne morate da budete jaki i normalno je da ne budete jaki.Meni je mnogo značilo što imam drugo dete kod kuće i što sam se u tim teškim trenucima bavila njome i kada je Anika počela da jede, jako mi je značilo da idem do nje i da odnosim mleko. Ali taj prvi momenta kada su mi je dali u ruke, samo sam je gledala nisam mogla da je se namirišem", iskreno je nastavila svoju priču.

Nakon prvog porođaja glumica je prošla kroz ličnu dramu, prvo dete se rodilo zdravo i pravo, ali ona je doživila kliničku smrt.

"Imala sam infekciju materice i dobila sam sepsu, provela sam mesec dana u bolnici. Imala sam reakciju na lek i tada sma doživela i kliničku smrt. Kada sam dobila tu užasnu reakciju na lek i počela da se gušim, samo sam razmišljala kako moja beba ima samo tri dana i šta će biti sa njom ako se meni nešto desi. Na svu sreću ja sam sama prepozna alrgijsku rekaciju i odmah sam alarmirala lekare. Kada sam se probudila posle te kliničke smrti imala sam osećaj kao da me je udario voz. Bukvalno sam ponovo učila da hoda, jer mi se od ležanja stvorila voda u kuku i nisam mogla da se krećem. Vi u tom trenutki nemate snage da udahnete vazduh, a kamoli da jauknete, što je zahtevalo jak i dug oporavak posebno da vratite tu životnu radost", isrpičala je Kalina.

Na pitanje kako se posle svega što je proživala prvi put odlučila na drugu trudnoću, Kalina je odgovorila:

"Ja sma oduvek želela da imam dosta dece i da mogu ja bih još rađala. Svaki porođaj je za sebe i to što se meni desilo je baš retkos i nije u meni izazvalo strah od nove trudnoće i porođaja", rekla je za kraj glumica u emisiji.

(Yumama/RTS)