Hana Huljić, ćerka Tončija Huljića porodila se u Splitu i na svet donela devojčicu, preneli su hrvatski mediji. Hana se porodila carskim rezom i na svet donela ćerkicu sa prelepim imenom Alba. 

Prema pisanju hrvatskih medija, porođaj je protekao dobro, a bebica je rođena sa 3100 grama i dužine 50 centimetara.

Njihova veza izašla je u javnost u oktobru prošle godine i od tada je vruća tema u medijima i javnosti. Četrdesetpetogodišnji pevač i njegova 14 godina mlađa izabranica već dugo rade zajedno, a Grašo je bio blizak i sa njenim roditeljima, koji su jasno podržavali njihovu vezu.

Da čekaju bebu javnost je saznala sredinom januara, a par se nedugo zatim venčao u Splitu, u februaru.

Značenje imena Alba

Alba je muško i žensko ime koje potiče od latinskog albus, čije značenje je "bela" ili bele kose. Ovo ime je uobičajeno i veoma popularno u Španiji, obično je među 10 najpopularnijih imena za devojčice, a prevodi se i kao "zora". Alba je takođe popularno ime u Italiji.

Kako je ovo ime povezano sa zorom i izlaskom sunca, ono simbolizuje i obnovu snage, želju za pokretanjem novih stvari i istrajnost. Iako se smatra uniseks imenom koje mogu nositi i devojčice i dečaci, u spomenutim kulturama pretežno ga nose devojčice dok je, na primer, u hebrejskoj kulturi to isključivo ime za dečake.

(Yumama)