Ilon je otac desetoro dece, a nedavno je u javnost procurila vest o tajnom rođenju blizanaca koje je dobio sa Šivon Zils, izvršnom direktorkom njegovog startapa za feštačku inteligenciju Neuralink. Prvih šestero dece dobio je u braku sa svojom bivšom ženom, kanadskom autorkom Jastin Vilson, dok sa muzičarkom Grims ima dvoje dece.

Ponovo je skrenuo pažnju kada je javno izneo devet strogih pravila kaja nejgova deca moraju da poštuju:

1. Deca su njegovi štićenici

Iako je Mask izjavio da neće previše učestvovati u roditeljstvu dok deca ne porastu, njegova bivša partnerka Grims rekla je da ovo pravilo ne vredi za njihovog sina X-a, od koga Mask ima velika očekivanja i koji je, za razliku od ostale dece, puno više u fokusu javnosti.

2. Obrazovanje na internetu

Mask ima nekonvencionalan pristup obrazovanju svoje dece. Jednom je izjavio kako veruje da deca mogu naučiti puno više na internetu nego bilo gde drugde.

"Moja djeca najviše su se obrazovala na Jutjubu i Reditu. Sudeći prema količini vremena koju provode onlajn, verujem da najviše obrazovanja i dobijaju na taj način", izjavio je nedavno.

Inače, Mask je poznat po izjavi kako je fakultet "gomila dosadnih zadataka", a njegovi zaposleni u Tesli ne moraju imati diplomu.

3. Njegov sin ne sme zvati Grims svojom mamom

Maskov sin X, kojeg Elon ima s pevačicom Grims, svoju majku ne zove mama, već je oslovljava njenim imenom Kler. Grims je izjavila kako poštuje ovaj zahtev iako je dosta čudan.

4. Maskova deca moraju više čitati nego igrati videoigre

Maskova ljubav prema videoigrama pretvorila se u strast prema programiranju, što mu je itekako pomoglo u karijeri.

Ali kad je reč o njegovoj deci, ima vrlo stroga pravila o vremenu provedenom uz videoigre: multimilijarder je izjavio kako njegova deca moraju čitati duplo više vremena nego što provedu igrajući igre kako ne bi postali ovisni o ekranu.

5. Veruje da se deca moraju suočiti sa poteškoćama kako bi bila uspešna

Tokom odrastanja Mask se suočio sa mnogim izazovima. Između ostalog, bio je žrtva nasilja, a čvrsto veruje kako je suočavanje sa poteškoćama važan deo puta prema uspehu zato se brine da se njegova deca nedovoljno suočavaju sa poteškoćama.

6. Muskova deca vrlo su osvešćena po pitanju zdravlja

Mask podstiče zdravu ishranu, što je potvrdila i dadilja njegovih blizanaca u svom TikTok videu opisujući decu kao vrlo pristojnu i sa izgrađenim zdravim navikama što se tiče ishrane.

7. Maskova deca pohađaju njegovu školu

Mask je osnovao svoju školu Ad Astra, koju pohađaju i njegova deca, a u njoj se učenici školuju sledeći nekonvencionalne metode. Škola nema formalni način ocjenjivanja, već je fokus usmeren na kritičko razmišljanje i rešavanje problema.

8. Mask ne učestvuje aktivno u odgoju dok su deca mala

Mask je brigu o deci prepustio majkama i dadiljama, a veruje kako njegova uloga kreće u kasnijoj, tinejdžerskoj dobi dece.

9. Deca puno putuju

Mask je izjavio kako njegova deca puno vremena provode u avionu. "Ako, moram otputovati u Kinu, uzeću decu sa sobom. Posetit ćemo Kineski zid i pogledati vojnike od terakote", pojasnio je.

(Yumama)