Glumica Mena Suvari, zvezda filma "Američka pita", rodila je svoje prvo dete u 42. godini. Na majčinstvo se odlučila tek na ulasku u 5. deceniju jer se prethodno borila sa raznim zavisnostima i traumom nastalom nakon dugogodišnjeg seksualnog zlostavljanja koje je trpela još kao devojčica.

"Nikad se nisam osećala kao majčinski tip žene, uglavnom sam se ceo život borila sa svojim demonima pa je za mene velika stvar da prihvatm da mi se moglo uopše dogoditi nešto tako lepo kao što je majčinstvo. Verovatno sam zato i imala dugo vremena problema sa začećem", rekla je nakon što se ostvarila u ulozi majke.

U svojoj knjizi "The Great Peace: A Memoir", koja je objavljena 2021. godine, slavna glumica opisuje svoje psihološke traume nastale kao posledica seksualnog zlostavljanja, kojem je bila izložena od svoje 12. do 20 godine života. Njena duboka trauma potom ju je doslovno oterala na život po noćnim klubovima i u zavisnost od teških droga.

Nakon što je uspela da se reši zavisnosti, nakon dugo godina psihoterapije, za majčinstvo je postala spremna tek kada je ušla u četrdesete.

Kao majka malenog dečaka, kao rehabilitovana osoba, spremna da kroz majčinstvo nauči preostale životne lekcije, Mena Suvari je nedavno otkrila da he njen fokus trenutno, isključivo na odrastanju njenog sina.

"Tražim sebe u njemu i samo želim da mu dam najbolje što zaslužuje. Više nemam vremena da se osećam loše zbog onoga što mi se dogodilo u životu. Prekrasan je dar imati sina. Više se ne radi o meni, i to je oslobađajuće saznanje. Imam svoju svrhu otkad sam postala majka, a to je bezuslovna ljubav prema Aleksandru. Počela sam da verujem da se i meni mogu dogoditi lepe stvari i to mi je promenilo lošu sliku koju sam o sebi imala godinama", ispričala je glumica.

(Yumama)