Pevačica Maja Odžaklijevska je pre 9 godina saznala da njen unuk ima autizam, i tog trenutka je odlučila da će ona biti ta koja će svoj život i obaveze staviti na čekanje, kako bi pomogla detetu.

Ona javno govori o svemu što ona i Luka prolazi, a nedavno je otkrila i da je najteže bilo tokom epidemije korona virusa, kada nisu mogli slobodno da se kreću.

"Luka je autističan, još ne govori i ja sam mu se potpuno posvetila. Ne kažem da sam zanemarila sebe, ali ja nisam u prvom planu u ovakvoj situaciji. On je postao potpuno drugo dete", rekla je pevačica.

Maja je ispričala da su tokom pandemije iskusili dodatne probleme u funkcionisanju.

"Živimo u omanjoj zgradi, tako da smo u dvorištancetu Luka i ja sami. On svaki treći ili četvrti dan dobije autistični napad jer mu ne dam da izađe iz dvorišta, ili je u kući, ne može da se kreće puno. Tada nemam nikakvu pomoć, popričala sam sa kol centrom socijalnog rada da eventualno pošalju neku mlađu osobu koja će da ga prošeta. Međutim, oni su rekli šta ako ta mlađa osoba bude zaražena pa prenese virus. Rekla sam da su potpuno u pravu, preguraćemo on i ja ovo", ispričala je.

Maja Odžaklijevska
Printskrin, Youtube/ Iz Profila Tv Grand Maja Odžaklijevska

Luka je, kako je pevačica takođe pomenula, veoma dobro dete i sve razume uprkos svojoj bolesti.

"Ja sam prva to primetila, ne moja ćerka, jer sam već dvoje dece odgajila, imam više iskustva. Prosto, nije imao fokus na mene, a imao ga je sa šest meseci. Nije imao nikakav fokus, nikakvu interakciju. Možete da vičete pored njega, on je u svom svetu i, onako, tužan. To je veoma bolno za roditelje. Prve dve godine govorio je one prve reči koje dete izgovara: mama, tata, baba. A sad više ne govori. On već pet godina ćuti. Doduše, peva i izgovara neke slogove, ali to je sve", opisala je ranije stanje svog unuka.

(Yumama)