Poznata pevačica Goca Tržan majka je jedne devojčice, a sa svojim suprugom već 10 godina pokušava da dobije dete. Dok mnogi ćute o vantelesnoj oplodnji i poteškoćamana koje nailaze, Goca vrlo otvoreno govori o svemu.

"Mnogi parovi ne žele da otkriju ni svojim familijama da idu na vantelesnu oplodnju, jer kod nas na Balkanu postoji jedan primitivan stav da ljudi koji ne mogu prirodno da začnu da su to ili manje muškarci ili žene, da manje vrede kao ljudska bića", rekla je ona potpuno iskreno za K1.

Ona i njen suprug Raša Novaković vode ovu bitku već deset godina, a to je sve ispraćeno teškim osećanjima. Zbog svega što je prošla, puna je razumevanja i podrške za one parove koji vode istu bitku.

"U čekaonicama su pored mene uvek bili skrušeni ljudi. Lekari su tu da pomognu, ali nisu bogovi. Mnogo je bitno da kroz taj proces postupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe, to ne znači da smo moj suprug i ja manje vredni kao ljudska bića, ja sam se sa tim odavno pomirila. Moja i Rašina borba za potomstvo traje od kako smo zajedno, već 10 godina", rekla je pevačica, ali i otkrila koliki su zapravo troškovi celokupnog procesa.

"Jedna vantelesna oplodnja vas košta od 3.000 do 5.000 evra, a lekove koje primate po 12 dana su oko 2.000 evra. Testovi su od 160 evra pa na gore. Morate ozbiljno da ekonomišete budžet, neki parovi moraju i da dignu kredit."

"Spočitavali su mi sa koliko godina sam se odlučila da ostanem trudna i rekli da treba da ćutim, da budem skromna i da će mi Bog dati dete ako je tako suđeno. E, baš takav pristup prema ženama i muškarcima na ovim prostorima dovodi do toga da mnogi parovi ćute o tome", rekla je potpuno otvoreno Goca Tržan.

izvor: yumama