Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Najveću cenu ipak plaćate svojim emocijama, kao i svojim telom': Goca Tržan iskreno o vantelesnoj oplodnji

"Niko ne zna kakve posledice hormonska terapija može da ostavi posle više godina. Žene zato podnose ogromnu žrtvu i to treba reći otvoreno", bila je iskrena poznata pevačica nakon poslednjeg procesa VTO u Pragu.

  Izvor: Foto: Printscreen / Instagram gocatrzan

Borba Goce Tržan da proširi porodicu ponovo je aktuelizovana kada su objavili da su se zaputili u Prag, koji je već godinama poznat kao centar za parove koji sanjaju potomstvo. Nedavno se vratila sa ovog važnog putovanja i rešila da otvoreno progovori o svemu.

"Nemamo naročite vesti za sada, ali makar mogu da kažem da nosimo najbolje iskustvo od svih dosadašnjih. Nisam znala da može da prođe tako prijatno i glatko. Prag je centar za ljude koji se leče od steriliteta i podaci kažu da mnogima uspeva. S nama je, recimo, bio još jedan par i oni sada čekaju bebu. To nam je vetar u leđa i nada za period pred nama", rekla je Goca za Story.

Povezane vesti

Povezane vesti

Iako je prošle godine izjavila da je završila sa pokušajima, nešto se promenilo.

 "Rekla, pa porekla. Kad doživite bilo kakvo razočaranje, svaki put kažete da nećete više. Niko ko to nije prošao ne zna kakav je to osećaj. I zaista tad pomislite da nema šanse opet kroz to isto da prolazite, mada isto kažete i kad se porodite. Međutim, vrlo brzo na to zaboravite i ipak poželite da probate ponovo."

"U nekom trenutku morate da prestanete. U julu punim 47 godina, ali to me ne obeshrabruje. Nikada se nisam bolje osećala, jer sam svesna svoje nesvesti i shvatila sam da sebe ne treba doživljavati previše ozbiljno, već živeti punim plućima. Toga se držim jer me toliko lepote okružuje da je glupo da se fokusiram samo na ono što je ružno."

Goca je govorila i o tome gde nalazi utehu nakon neuspelih pokušaja vantelesne oplodnje.

"U tome što imam ćerku od 14 godina. Ranije sam osećala pritisak zbog Raše, ali on ima stav da on ima dete i ne želi da mene opterećuje. Tako da sada se radi o tome da prvenstveno ja želim da imam dete, ne radim ovo zbog njega."

"To uopšte nije jeftina procedura, ali najveću cenu ipak plaćate svojim emocijama, kao i svojim telom. Niko ne zna kakve posledice hormonska terapija može da ostavi posle više godina. Žene zato podnose ogromnu žrtvu i to treba reći otvoreno. Mi podnosimo hormonske terapije, neprijatne preglede, iste takve zahvate i intervencije, kada odete na te transfere, veoma je teško. Takođe, prošli put sam se ugojila, mada sad nisam imala taj problem. Ali utiče i na liniju. To je šok za ceo organizam."

- Šta je ono što svaki muškarac treba da uradi u čitavom tom procesu, kako može da pomogne svojoj partnerki?

"Ono što prvo mora da uradi jeste da razmisli sam sa sobom želi li da s tom ženom ostane u braku ili vezi uprkos tome što ne mogu da imaju dete. Da bude iskren prema sebi, a zatim prema svojoj ženi. Na kraju, nije bitno da li je u tom procesu problematičan muškarac ili žena, bitan je rezultat. Znam puno parova koji su bez dece i divni su jedno prema drugom, ne vidim zašto su manje vredni od onih koji imaju mnogo dece, a ne umeju da se brinu o njima. Muškarac treba da kaže svojoj ženi da nije važno hoće li uspeti ili neće, da mu je ona najvažnija, da je bitno da njih dvoje opstanu. Ili da joj kaže da je njemu mnogo važno da ima dete i da bez toga ne može s njom da ostane u braku. I to je potpuno legitiman stav, tu nema ljutnje", istakla je pevačica.

Dodala je i da li su razgovori sa suprugom bili teški po tom pitanju.

"Nisu, jer smo nas dvoje vrlo svesni svega. Moj muž nije problematičan niti ima slab karakter, upoznao me je kada sam imala 37 godina a on 23. Počeli smo da živimo zajedno kad je imao nešto manje od 25 i tada je na ruke dobio dete od pet godina. O tom detetu je brinuo, vodio je u vrtić, davao joj da jede, kupao je, uspavljivao je, učio je da seče nožem, da pliva, da vozi bicikl. Radomir nije sa mnom jer očekuje dete. Zna koliko imam godina i kako stvari stoje."

"U početku smo to dosta odlagali jer je sve drugo bilo bitnije. Bilo je bitnije da se preselimo, pa da održimo turneju, pa da snimimo album, i najviše me peče savest što smo izgubili dragoceno vreme čekajući, umesto da smo odmah krenuli u taj proces. Sada bismo već imali dete od šest-sedam godina. Šta da radimo... makar je Raša nešto mlađi, pa kad dobijemo dete, a daće Bog da bude tako, potrajaće mu duže nego ja (smeh).

A pevačica je za Story govorila i o tome koliko ih ovi procesi i borba povezuju.

"Nas sve povezuje, mi smo, pre svega, vrlo slični po karakteru. Radomir i ja smo oboje dupli Rakovi u horoskopu, imamo izražene emocije. Volimo iste stvari, osim što on voli tehniku a ja baš i ne, kao što i on toleriše moju strast prema garderobi i šminkanju. Ipak, volimo zajedno da pešačimo, planinarimo, skijamo, vozimo bicikl. Doduše, ja volim i da ronim, a on me tada čeka na brodu. Jednostavno, dopunjujemo se i volimo se."

Kada je alternativno lečenje u pitanju, pevačica i suprug imaju svoj stav.

"Ne, zato što mi tačno znamo šta je kod nas problem i nema razloga da ga rešavamo na drugom mestu. Daleko od toga da ne verujem u Boga i da ne mislim da će mi molitva pomoći, ali ne može mi ona biti glavni oslonac", rekla je pevačica.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica