Voditeljka Marija Veljković majka je troje dece - Đurađa, Rose i Neve i, kako kaže, pokušva da balansira između poslovnih i privatnih obaveza. Naglašava da ne postoji "čarobni štapić", ali da ima dane kada sve uspeva i one kada joj ništa ne ide od ruke.

"Ako očekujete da vam kažem šta je recept za uspešno roditeljstvo, odmah ću vas razočarati i reći da ne postoji. Kao prvo, nijedna od nas žena koje smo mame ne može u istom danu da bude savršena majka, savršena žena od karijere, savršena supruga i sređena do kraja. Nekako mora život da vam se podeli po prioritetima. A naravno da je prioritet, kada dobijemo decu, majčinstvo. Ali mislim da je zbog brzine života mnogo izazova pred nama. Normalno je da se svaka od nas nekada oseća: E, danas nisam uspela. To je potpuno normalno. Glupo bi bilo da se promoviše savršenost u smislu: E, ja sam danas sve uspela. Ne, niko ne može u jednom danu sve da uspe", rekla je za Blic.

Na pitanje koliko su očevi bitni za odgajanje deteta, Marija je poručila: "Znate šta, ja to nosim iz moje porodice. Otac moje dece je uključen i to je najnormalnija stvar. Meni je moj otac prao pelene kada sam bila mala. Da li ima prirodinije stvari od toga", kaže voditeljka i dodaje: "Očevi su pod stresom kao majke. Ne mogu da generalizujem, zavisi od porodice do porodice da li su očevi jednako uključeni kao majke. Mislim da svako treba da pruži svoj maksimum."

Marija je trenutno skoncentrisana na posao i obaveze koje ima, te je ispričala kako balansira sa svime. "Počela sam da treniram svoje vreme. Odem da uradim nešto bez dece, a onda me ta griža savesti jede - gde su i šta rade? Ako ste odvojili petnaest minuta za sebe, neka to bude vaše vreme. Ne razmišljajte gde su, meni to teško ide, ali zato treniram. Najbolja majka je zadovoljna majka. Najbolja majka je srećna majka. Kakav primer vi deci dajete ako ste nervozni i ako se niste dovoljno posvetili sebi? Ili ako na poslu niste dali svoj maksimum, te donesete kući posao. Ako sam danas dvanaest sati na snimanju, okej, doći ću kući, zagrliti ih. Onda tog dana neće biti vaspitanja, već samo emocija. Danas sam toliko tu, a oni mentalno znaju da sam uz njih", rekla je Marija.

yumama/blic