Marija Veljković Milovanović se nakon pet meseci pauze vratila u “TV slagalicu”. U međuvremenu je po treći put postala mama, tako su Đurađ i Rosa pre četiri meseca dobili sestru Nevu.

Otkriva da, na ogromno zadovoljstvo, trenutno snima četvrtfinale 101. sezone popularnog kviza na RTS.

"Priznajem da mi je nedostajao posao i mislim da je zdravo za svaku ženu kada se porodi da što pre počne da radi. Nemam snimanja svakog dana, tako da mogu da se dobro organizujem. Naravno da su mi deca centar sveta, ali mama i pored toga što je mama jedan mali deo treba da posveti nečem drugom. Mama treba da bude i žena i supruga i kćerka i sestra i poslovna žena. Fenomenalno je ako sve to može da se uskladi, a ja se stvarno trudim", započinje priču za “Blic TV magazin” Marija Veljković Milovanović.

Posle rođenja i prvog i drugog deteta voditeljka nije pravila velike pauze, kao ni sa trećim. Ističe da ne bi mogla sve da postigne bez pomoći.

"Možda bih i mogla, ali pošto imam pomoć, to mi mnogo olakšava. Tu je moj suprug Milan, koji je uvek oran da pričuva decu kada je potrebno. Mi se prosto smenjujemo i jednake su nam uloge i kod kupanja i kod uspavljivanja i kod hranjenja. Ne postoji ništa što on ne zna da uradi, a tu su i njegovi roditelji koji uvek uskoče kada zatreba, tako da sam sa te strane baš srećna", priča poznata mama, koja se polako vraća i u pozorišne predstave, ali ističe da pošto ima alternacije još ne može sa predstavama da putuje širom Srbije.

"Ako je scena dalje od Beograda, onda uskače alternacija. Ne mogu da budem odvojena dugo od bebe zato što je dojim, ali trudim se da sve što mogu odradim bez ikakvih problema."

Nedavno se velika polemika digla oko toga da li dojiti ili ne na otvorenom prostoru ili to raditi samo kod kuće.

"Ja dete dojim gde god mi traži. To ne znači da ja golim grudima mašem pred celim svetom, ali ako vam dete ima potrebu, pa ja bih crkla tog momenta da je ne podojim. Inače i ona se meni najviše smiri kada je podojim. Postoji navlake za dojenje, šire majice, tako da ljudi uopšte ne mogu da provale da li neko doji ili ne. Možda je neprijatno ako vidite negde razgolićenu ženu, ali što se mene tiče ja apsolutno podržavam dojenje svuda, po celom gradu. Da smo malo “prijateljskije” nastrojeni prema majkama i ženama trudnicama, možda bi nam natalitet bio bolji", tvrdi voditeljka.