Počeli su ovogodišnji konkursi za upis dece u vrtiće elektronskom putem na portalu eUprava. U februaru usluga će biti dostupna u sledećim predškolskim ustanovama: Aleksinac, Batočina, Bela Palanka, Bor, Dimitrovgrad, Merošina, Ražanj, Bojnik, Vladičin Han, Niš – Medijana, Plandište, Raška, Svilajnac, Sremska Mitrovica, Užice, Aleksandrovac, Bosilegrad, Veliko Gradište, Vranje, Despotovac, Doljevac, Zaječar, Knić , Priboj, Smederevska Palanka, Surdulica Trgovište, Tutin, Čajetina, Gadžin Han, Bačka Palanka, Lučani, Medveđa i Sombor.

Da biste koristili uslugu eVrtića potrebno je na prvom mestu da se registrujete na portalu i pratite dalja uputstva kako biste dete upisali u željenu predškolsku ustanovu. Što se tiče dece iz Beograda na portalu je još uvek dostupna prijava za prošlogodišnji upisni rok, a o terminu ovogodišnjeg upisnog roka roditelji će biti naknadno obavešteni.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Deca u vrtiću
Shutterstock Vrtić

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

(Yumama)