Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BESPLATNI VRTIĆI I ŠKOLSKI UDŽBENICI ZA SVU DECU U BEOGRADU: Divne vesti za roditelje, evo kada počinju da se primenjuju

Lepe vesti za roditelje u Beogradu! Od naredne godine besplatni vrtići i školski udženici za osnovne i srednje škole.

 Deca u vrtiću Izvor: Shutterstock

Od 1. septembra 2023. godine svi beogradski vrtići, bilo da su državni ili privatni, biće besplatni, a svi učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu dobijaće besplatno nove udžbenike.

Ovu novost najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na sednici Skupštine grada, na kojoj su odbornici usvojili budžet grada Beograda za sledeću godinu.

On je objasnio da će škole naredne godine, kao i do sada, birati izdavače udžbenika, a da će ih Grad direktno platiti izdavačima.

"Kada se završi proces između škole i izdavača, novac koji su do sada plaćali roditelji, platiće Grad. Cena kompleta udžbenika je različita. Kada nam škole dostave iznose, mi ćemo ih platiti. Zbog variranja cena kompleta, sredstva koja su izdvojena za udžbenike iznose od 16 do 20 miliona evra, dok vrtići koštaju oko 40 miliona evra", naveo je Šapić.

 Škola, učionica
Đaci u školskoj učionici
Izvor: Shutterstock

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Da li to želite da se svi preselio za beograd,jednostavnije bi bilo da je besplatan vrtić u celoj srbiji

Sanja

Da li dece ima samo u bg? Odakle taj novac? Da li se u bg plaća samodoprinos pa se odatle sve to plaća ili iz državnog budžeta? Ako je od samodoprinosa onda ok. Ako je iz državnog budžeta u koji svi ulažemo onda nije u redu da se isključe druga deca već to treba rešiti na državnom nivou.ovako ispada da je bg država u državi i da o ostaloj deci ne treba brinuti.

Najnovije

Vesti

Porodica