Komisija za dodelu novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta donela je prvo pozitivno rešenje, kojim se odobrava pomoć države u iznosu do 20.000 evra za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine, a u okviru mere pomoći za majke koje su dobile dete nakon 1. januara ove godine

Reč je o porodici iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu, i koja kupuje prvi stan, od 96 kvadrata.

"Veoma sam srećna što je vladina komisija kojom predsedavam donela prvu pozitivnu odluku o dodeli novčanih sredstava za učešće u kupovini prve nepokretnosti, a na osnovu rođenja deteta u ovoj kalendarskoj godini", rekla je prof. dr Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Darija Kisić Tepavčević
Printskrin, Youtube/PRVA Darija Kisić Tepavčević

Ministarka je rekla da je jedna od najvažnijih stvari u životu da se reši stambeno pitanje.

"Ponosna sam što smo ovim sredstvima pomogli rešavanje stambenog pitanja mlade majke iz Sombora i njenog tromesečnog sina i nadam se da će u svom novom domu, stambenom objektu od 96 kvadrata, ova tročlana porodica ostvariti sve svoje snove i imati lep život ispunjen osmesima, ljubavlju, toplinom. Nadam se da će u tom domu odjekivati dečiji smeh i žagor. Za svakog od nas jedna od najvažnijih stvari u životu jeste da stekne svoj krov nad glavom, a država Srbija je ovim programom pokazala da brine o svojim građanima i da svakodnevno radi na stvaranju uslova za njihov što kvalitetniji život", rekla je ministarka.

Ministarka Darija Kisić je pozvala sve žene koje su i koje će u ovoj, i u narednim godinama, postati majke, a koje nemaju rešeno stambeno pitanje, da iskoriste pravo koje im država garantuje.

(Yumama/Informer)