Projekat energetske samoodrživosti na Srebrnjaku predstavljen je nedavno zajedno sa projektom izgradnje translacionog centra na toj lokaciji, a oba će se finansirati iz projekta Evropske unije fondova u vrednosti oko 60 miliona evra.

Za 18000 kvadratnih metara zemljišta bolnička izgradnja počinje u prvoj polovini sledeće godine, a trenutno je u toku izvođački projekat za gradnju Centra kompetencije za translacionu medicinu.

Pogledajte i Alternativna medicina: Lečenje dece homeopatijom

Srebrnjak gradi i apartmane za roditelje, šest operacionih sala, rehabilitacijski centar i dva terapijska bazena. Bolnica će biti opremljena najsavremenijom dijagnostikom, CT, MR i istraživačkim laboratorijom, a naglasak će biti na poliklinikama, dnevnim bolnicama i jednodnevnoj hirurgiji.

Biće opremljen infrastruktom, poput zemljanih sondi i kolektora, koji zadovoljavaju sve ekološke standarde materijala i okoline.

Reč je o velikom strukturnom projektu koji će pružiti bolju i kvalitetniju uslugu na zadovoljstvo malih pacijenata i njihovih roditelja, istaknuo je na prezentaciji direktor bolnice Boro Nogalo.

DB Srebrnjak prva je hrvatska bolnica "Prijatelj deteta", a u poslednjih 20 godina izrasla je u vodeći centar pedijatrije i središnju bolnicu u području respirativnih bolesti, alergologije, imunologije, kardiologije i poremećaja spavanja.

Izvor: Pliva zdravlje

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.