Svim ženama je posebno važno da im kosa bude lepa i negovana. Čak i žene koje ne vole tako dugu kosu, žele da ona bude gusta i zdrava.

Mame su se suočile sa činjenicom da im je kosa tokom trudnoće blistala, bila je kao nikada do tada gusta i sjajna, a nakon porođaja su primetile da im se kosa znatno proredila. Sama pomisao na gubitak kose nije prijatna, a kod žena može uticati i na gubitak samopouzdanja. Maska od kvasca vam može pomoći ukoliko imate problem sa gubitkom kose, svrabom kože glave, peruti ili bilo kojim upalnim procesom temena. 

Kako fukncionše?

Kvasac je prepun vitamina B, takođe je bogat cinkom, vitaminom C, bakrom i gvožđem. Pre svega trebalo bi da znate da od domaćih maski ne možete imati ninakve nuspojave. Kvasac ima snažno hidrantno svojstvo koje može pomoći oštećenoj kosi. Domaće recepte u kojima je glavni sastojak kvasac možete mešati sa ostalim namirnicama, bilo da su u pitanju lekovita ulja, žumance ili jogurt. Sa većinom namirnica koje imaju blagotvorna svojstva kvasac ne može škoditi, već naprotiv može učiniti efekat još boljim.

Za našu maskicu potrebno je:

- 1/2 kvasca

- kašika maslinovog ulja

- 1 žumance

Priprema: 

Izgnječite kvasac viljuškom, a zatim dodajte maslinovo ulje i žumance. Namirnice mešajte sve dok se ne sjedine. Nakon što ste napravili smesu, nanesite je na opranu, suvu kosu i zavijte kesom, a nakon toga preko  zavijte peškirom. Masku držite pola sata, a zatim je isperite toplom vodom (bez šampona).

Zapratite nas i na Instagramu!