Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majka koja je izgubila dve bebe: Ne pravite iste greške kao ja!

Dokazano je da trudnice koje puše češće imaju komplikacije u trudnoći i pri porođaju, a jedna mama se na najgori mogući način suočila sa ovim problemom. Poslušajte njene reči...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sofi Džouns, koja je pušila 25 cigareta dnevno tokom svih svojih trudnoća, veruje da je njena zavisnost najveći kirivac zbog smrti njene dve tek rođene bebe. 

Naime, njen sin Kori rodio se 2011. godine mrtav, a to se desilo pet godina otkad joj je sin Frenki umro kad je bio samo četiri dana star.

Povezane vesti

Ova mama petoro dece tvrdi da nije bila svesna opasnosti njene loše navike u toku trudnoće.

"Iskusila sam ogromnu bol. Bol koju ne bih poželela nijednom roditelju. Ja nisam znala da je pušenje tokom trudnoće toliko opasno. Mislila sam da će beba samo biti malo manja ako budem pušila. Pogrešila sam", kaže Sofi. 

Sofi, koja je ponovo trudna sa svojim šestim detetom, kako bi zaštitila bebu, ostavila je svoj porok.

"Uništava me to što sam izgubila dva deteta. Kada odem da počistim oko njihovih grobova, razmišljam o tome kako bi trebalo da čistim njihove spavaće sobe umesto toga. Svakog dana pomislim na obojicu, a naročito mi je teško kad se priibliži Božić, jer mi u grupi dece uvek nedostaju oni", priča ona.

Povezane vesti

Sofi nije mislila da ovako nešto može da se dogodi zbog pušenja, iako su mnoge studije utvrdile da su deca pod većim rizikom od iznenadne smrti ako su im roditelji pušači.

"Oduvek sam sanjala o velikoj porodici i zato sam odlučila da ostavim zauvek cigarete pre nego što sam ponovo zatrudnela. Išla sam na savetovanje u centar za odvikavanje i ne postoje reči kojima mogu da se zahvalim svim tim ljudima. Objasnili su mi da zbog pušenja moja beba dobija manje kiseonika.  Sada već četiri meseca nisam zapalila cigaru i osećam se znatno bolje. Osim što imam više novca, najviše sam srećna jer su i moja ponosna na mene. Zato želim da poručim svim majkama da ne puše u trudnoći, da ne rizikuju život svoje bebe kao što sam radila ja. Ne dopustite da osetite bol i patnju poput mene", poručuje Sofi.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica