Sve je više roditelja koji žele jedinstveno ime za svoju bebu, a smišljanje imena za decu nekima je postao posao. Žena po imenu Tejlof Hamfri zarađuje poprilične svote novca osmišljajući imena za decu poznatih ličnosti, i onih koji nisu poznati ali mogu da izdvoje novac za to.

Ona često objavljuje snimke na TikToku gde daje neke savete u vezi sa smišljanjem imena i zanimljivosti o tome, ali naravno, samo osmišljavanje imena naplaćuje.

Tejlor je ranije u izjavi za "Gardijan" otkrila da opsesija za smišljanjem jedinstvenog imena – poput Epl Martin ili Nort Vest – dolazi iz "želje da se istaknu".

"U današnjoj eri društvenih mreža, jedinstvenost je najvažnija. To je prvi utisak koji će ljudi steći o vama. Mislim da roditelji konačno prepoznaju da izbor imena može veoma da utiče na život deteta".

Tejlor ističe da roditelji više ne daju ime detetu po principu "Meni se sviđa ovo ime, šta ti misliš? Da, hajde da se zove tako", već je to postalo "sušta estetika". U vezi sa tim, žena čiji su klijenti bili bogati, slavni i poznati, od influensera, preko političara do sportista, daje svoja tri saveta koja mogu da pomognu budućim roditeljima u smišljanju imena – i krajnje su neobični.

Dekor kuće

"Uđite u omiljenu prostoriju u kući i pogledajte okolo. Kakav osećaj budi u vama? Kakav je stil te prostorije, kakav je dizajn enterijera? Koji je vaš omiljeni predmet u toj sobi i kako čini da se osećate?", pita Tejlor.

Odeća

"Želim da steknem predstavu o vašem ličnom stilu", kaže Tejlor, navodeći da joj to pomaže da osmisli jedinstveno ime za nekoga.

Ona predlaže da isprobate tri autfita: nešto što nosite svaki dan, nešto što biste obukli na ručak sa drugaricama i ono što biste obuli na venčanje. Njen savet je da razmislite šta je zajedničko tim odabirima odeće: "Da li su izrazito ženstveni? Da li su ležerni, šik, moderni? Nađite neke prideve koji ih opisuju", prenosi thesun.co.uk Tejlorine savete.

Muzika

Tejlor savetuje budućim roditeljima da gledaju dalje od svojih omiljenih žanrova i izvođača, i da umesto toga razmišlje kako se osećaju kada slušaju svoju omiljenu pesmu.

"Koju emociju to u vama budi, o čemu razmišljate?", pita ona.

Kada razmisle o sva tri ova elementa, Tejlor predlaže budućim roditeljima da razmisle i pokušaju da zamisle jednu osobu, mesto ili vreme koje ih "orijentiše u prostoru i vremenu i zaista odslikava atmosferu vašeg okruženja".

Ona dodaje da bi roditelji trebalo da razmisle i o estetici pre nego što se odluče za ime, te navodi primer Barbi estetike, lutke koja "osnažuje žene", a čiji je stil razigran i ružičast.

BONUS VIDEO:

5 stvari koje treba da znaju mame devojčica TikTok/ tinyheartseducation

(Yumama/N. Z.)