Trudnoća različito utiče na žene, pa neke od njih, osim trudničkog stomaka, gotovo da nemaju nikakvih vidljivih promena na telu, dok druge izgledaju skoro potpuno drugačije tokom trudnoće.

Prosto, neke trudnice se više ugoje, neke više otiču, a Beki Hatavej bila je šokirana kada je shvatila da joj pored stomaka drastično raste i još jedan deo tela – nos.

Ova mama, koja je sada drugi put trudna, podelila je na TikToku video gde je pokazala kako je izgledala pre i tokom svoje prve trudnoće, kada joj se nos gotovo udvostručio.

"Morala sam ovo da postavim opet jer je samo pitanje trenutka kada će taj trudnički nos ponovo da se pojavi", napisala je Beki u opisu videa.

Trudnički nos TikTok/ becky.hathaway

Na prvoj fotografiji koju je pokazala, vidi se da je imala usko lice i maleni, uzak nos pre trudnoće, dok je na fotografiji gde je trudna njen nos zaista vidno veći.

Ova mama priznala je da je toliko mrzela ovu promenu u trudnoći da je već pred sam porođaj počela da se krije u kući: "Bilo me je sramota".

Njen nos izgleda natečeno i pomalo crveno na pojedenim fotografijama iz trudnoće, a mnoge žene kažu da posle ovih slika ne žele da budu trudne.

"Ja već imam veliki nos, kada budem trudna biće preko celog lica", "I ja sam imala isti problem. Moj šef je znao da sam trudna i pre mene, jer je primetio da mi se uvećao nos", pisale su žene, dok su druge dodale da su ove fotografije "odlična kontracepcija".

Međutim, ne treba da brinete zbog uvećanog nosa u trudnoći jer, čak i ukoliko se i kod vas pojavi ovaj "simptom", znajte da je prolazan i da će se posle porođaja vaše lice vratiti u prvobitno stanje.

Kako je objasnila ginekolog akušer dr Kristin Grivs za today.com, mnoge žene su imale "trudnički nos", a razlog tome su hormoni koji podstiču širenje kapilara, što za rezultat ima i veći protok krvi u određenim delovima.

Ona je istakla da se veličina nosa vraća u normalu oko šest meseci nakon porođaja.

BONUS VIDEO:

Trudnički nos TikTok/babycenter

(Yumama/N. Z.)