Ono što trudnice raduje jeste kupovina stvari za bebu, ali šta budućoj mami treba? Koje stvari su bespotrebne, a koje će joj služiti i posle porođaja? Ukoliko ste trudnica koja planira kupovinu ili imate buduću mamu u okruženju i želite da joj kupite poklon, predlažemo vam 8 stvari koje će i dalje biti korisne i praktične nakon što se beba rodi:

1. Jastuk za trudnice
U poslednjim mesecima trudnoće ne možete spavati ili ležati bez njega. Čak je i dugo sedenje sa njim mnogo udobnije. Nakon što se beba rodi, takav jastuk će vam pomoći da udobno sedite s bebom tokom hranjenja, pa će zameniti bebinu barijeru i poziju za spavanje, koji sprečava da se prevrne na stomak. A kada dete odraste, jastuk se može dati starijoj generaciji. Baka će sigurno ceniti udobnost kada ga stavi ispod nogu ili iza leđa. Jastuci za trudnice dolaze u različitim oblicima i veličinama, ali najmultifunkcionalniji su u obliku potkovice duge najmanje metar.

2. Praktična majica sa izrezom za dojenje
Ovo je univerzalni predmet i za trudnice i za mlade majke. Ne moraju da izgledaju kao odeća za dojilje ili donje rublje, već mogu imati elegantan V izrez i biti na preklop. U ovakvoj odeći dojenje je praktično, a izgledaćete dobro kod kuće, na plaži ili u teretani. Ako je izrađena od visokokvalitetnog elastina, neće se istegnuti, neće izgubiti oblik i moći će da posluži čak i nakon dojenja.

3. Šal
Najprikladnija opcija je okrugli šal od tanke pamučne ili svilene tkanine. Ako je dugačak (barem da može dva puta da se obmota oko vrata), ne samo da će ukrasiti dekolte, već će i prekriti stomak. Mladim majkama će ovaj snood biti koristan kao pokrivač za dojenje na javnim mestima.

4. Jakna "2 u 1"
Ovi se modeli razlikuju od običnih jakni po svojim širokim volanima ili umetcima za stomak koji se mogu ukloniti, koji vam omogućavaju da nosite takvu jaknu sa bilo kojom veličinom struka, piše deti.mail.ru. Ako planirate koristiti remen ili kengur, bolje je odmah kupiti opciju "3 u 1" - jaknu sa odvojivim umetkom za dete.

5. Pilates lopta
Ova stavka će biti korisna u gimnastici za trudnice, u fitnesu za mladu majku i za časove s bebom. A kad dete malo poraste, smisliće još mnogo načina na koji ova velika lopta može koristiti.

6. Krema sa lanolinom
Prečišćena ovčja mast se koristi za prevenciju pucanja bradavica kod dojilja. Međutim, ne znaju svi da je ovo najbolji (i 100% prirodan) balzam za usne, pa se isplati kupiti tubu kreme bez čekanja do porođaja.

7. Dečije ulje
Pogodno je za sve članove porodice za negu kože i masažu, a pomoći će i budućim majkama da spreče pojavu strija na stomaku.

8. Krema protiv ojeda sa cink oksidom
Takve kreme su nezamenjive u kućnoj apoteci: pomažu kod tretiranja bubuljica, ogrebotina i bilo koje druge iritacije kože, uključujući i iritacije nakon brijanja

BONUS VIDEO:

"DOJENJE NIJE BAUK"  Kurir TV

  .

(Yumama/T.A.S.)