Bilo da se radi o padovima, iznenadnim bolestima uzrokovanim virusima i bakterijama ili osipu: vaš kućni ormarić za prvu pomoć sa lekovima treba da bude dobro snabdeven, a to znači da neki medikamenti i sredstva ne smeju da fale - ovo je potrebno za hitne slučajeve!

1. Zavoji i sredstva za dezinfekciju rana (zavoji, flasteri, sterilne komprese, makaze, vata, sprej za dezinfekciju rana)
2. Lekove protiv bolova i groznice na bazi acetilsalicilne kiseline, diklofenak, brufen, rapten, paracetamol, ibuprofen...)
3. Lekove protiv prehlade (sprej za nos i grlo, septolete, sirup za grlo, preparate kao što su čajevi i esencijalna ulja na bazi žalfije, mente, ehinacee)
4. Sredstvo protiv nadimanja, dijareje i zatvora (pored lekova koje bi tebalo nabaviti uz konsultaciju sa doktorom, tu su čajevi na bazi nane, dunjinog lista, kamilice...)
5. Tablete i sprejevi protiv alergije
6. Sredstva protiv osipa i svraba (masti koje deluju rashlađujuće, komprese, losioni protiv svraba, crni čaj...)
7. Ostali medicinski pribor (termometar, rukavice za jednokratnu upotrebu, pinceta, makaze, špric....)

Kućnu apoteku bi trebalo da držite van domašaja dece i da je uvek dobro osigurana, na suvom i hladnom mestu. Pored ovoga uvek treba da znate koji je broj telefona hitne pomoći i da ga držite nadohvat ruke, dakle najbolje u kućnoj apoteci.

BONUS VIDEO:

HITNA POMOĆ IMA PUNE RUKE POSLE USLED PAKLENIH VRUĆINA! Kurir televizija istražuje: Koji ljudi su najugroženiji? Kurir televizija


Izvor: Yumama