Ukoliko tražite inspiraciju za žensko ime, a voleli biste da simpbolizuje nešto slatko i jedinstveno, otkrivamo koja imena za devojčice imaju baš takvo značenje - "slatka kao med". Na prvom mest je naravno Slađana:

1. Slađana - Pretpostavlja se da je ime Slađana poreklom od glagola “sladiti”, a u značenju – jesti slatko; uzeti šećer; pojesti nešto što je slatko.

2. Melina - Melina poreklom iz: Grčkog jezika, u kojem znači "med". Starogermanskog, a nastalo je iz imena Amelia i imalo je značenje "marljiva". Latinskog jezika, nastalo je iz imena Melinda i imalo je značenje "slatka".

3. Tamara - Tamara je žensko biblijsko ime hebrejskog porekla čije je značenje palmino drvo (Támár), a svi znamo koliko je plod palme, urma, sladak.

4. Alma - Među muslimanskim narodima, Alma je veoma poznato i popularno ime. U prevodu to znači "jabuka" ili "slatka kao jabuka".

(Yumama)

BONUS VIDEO:

"DECI SE JAVLJAJU TRAUME IZ RIBNIKARA, RODITELJI IMAJU OVAJ ZAHTEV" Ivanović: Ta terapija je najefikasnija, HITNO REAGUJEMO!  Kurir televizija