Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽENSKO IME ZA KOJE CEO SVET ZNA - SVI STE ČITALI OVU BAJKU: Daje se devojčicama da bi bile plemenite i maštovite

O ovom imenu su mnogi čitali, podseća na jednu posebnu devojčicu i vole ga roditelji širom sveta - evo šta znači žensko ime Alisa!

 Šta znači ime Alisa. Izvor: Shutterstock

Žensko ime koje smo svi više puta čuli i najviše nas podseća na maštu - Alisa. Uglavnom se povezuje sa knjigom "Alisa u zemlji čuda" i sa glavnom junakinjom ovog dela koja završi u zemlji čuda upoznajući se sa Šeširdžijom, napitkom za smanjivanje i povećavanje, zecom koji stalno žuri, opasnom kraljicom i vojskom od karata. Zbog toga se smatra da se ime Alisa daje devojčicama koje će biti maštovite, radoznale i spremne za razne avanture u životu.

U bukvalnom prevodu sa raznih jezika, ime Alisa ima više značenja. Iz latinskog "eli(s)" prevodi se kao "Pirova kiša". Poreklo imena se povezuje i sa francuskim jezikom, pa se "eglise" prevodi kao "crkva", "odana crkvi i učenju", a često joj se pripisuju i značenja "istina" i "vernost".

Prema nekim tumačenjima smatra se da je Alisa nadimak od imena Adelada koje znači "plemenito biće". Engleska verzija ovog imena je Alice, a ime je međunarodno poznato.

Bez obzira koje značenje od navedenih vam se najviše dopada, Alisu će većina nas uvek zamišljati kao pametnu i izuzetno maštovitu devojčicu koja se raduje svima svanturama u životu i stvara za sebe poseban svet.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica