Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 NAJPOPULARNIJIH IMENA ZA DEVOJČICE U 2023. GODINI: Imaju moćno značenje - "voljena od Boga" i "duboka ljubav"

Evo kojih 5 ženskih imena su popularna širom Evrope u 2023. godini - krase mnoge devojčice!

 5 popularnih ženskih imena u 2023 godini. Izvor: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno širom Evrope pokazalo je da je i ove godine najpopularnije ime na "starom kontinentu" Mia, a evo kojih 5 imena za devojčice su popularna širom Evrope u 2023. godini:

1. Mia je žensko ime koje sve više biraju i roditelji u Srbiji, a ista situacija desila se i u Estoniji i Švajcarskoj. Prema tumačenju, Mia je skraćenica od Mari ili Marijan, ime znači "čista i duboka ljubav". Međutim, postoji i pretpostavka da Mia potiče od egipatskog mri što znači - voljena, u smislu "onaj koji je voljen". Ako tražimo poreklo u romanskim jezicima, mia znači "moj", a na grčkom mea znači "moj" ili "samo jedna".

2. Marija – u originalnom hebrejskom jeziku ime je Mirjam, a naš oblik je Marija prema latinskom Maria. Prema novijem tumačenju, ime je izvedeno od egipatskog mri, što znači voljen, odnosno voljen od Boga. Prema starijim tumačenjima, ime je izvedeno od hebrejskog mir (gorko) i iam (more), pa bi značenje bilo gorčina mora.

3. Sofija – potiče od grčke reči "sophos" što znači "mudrost", pa bi značenje imena bilo "ona koja je mudra", "osoba koja je pronicljiva", "mudrac".

4. Ema – dolazi sa germanskog govornog područja i znači lepa, moćna i velika. Neki veruju da je to skraćenica od imena Emanuela, Emilio ili Emina, a ime Ema može se naći u mnogim kulturama.

5. Olivija - ime čije značenje potiče od latinske reči oliva, što znači maslina.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:24
Pedijatar otkriva na šta treba da pazite kada detetu kupujete obuću
Izvor: Tiktok/paulthepodiatrist
Izvor: Tiktok/paulthepodiatrist

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica