Roditelji pri izboru imena često posmatraju simboliku i značenje imena, nadajući se da će dete imati te divne osobine koje se krije u njihovom imenu. Pa se tako deci daju imena koja znače da su "dar od Boga", imena koja pokazuju da su "snažna", a neka poznata muška imena u Srbiji nose možno značenje - "zaštitnik".

Saznajte o koja 3 imena za dečake je reč:

1. Aleksandar
Prevedeno sa grčkog, ovo ime znači "zaštitnik", "zaštitni muž". Aleksandar je već dugi niz godina popularno ime u Srbiji i uobičajeno je u Evropi. Od ovog imena izvedena su imena Aleksa, Aca, Aco, Leko, Leksa, Sanda, Sandro itd...

2. Igor
Ime Igor potiče od staroskandinavskog imena Ingvar, koje ima zanimljivo značenje. Ing je jedno od imena Freira ili Ingviea, nordijskog boga plodnosti i leta, a drugi deo imena arr znači "čuvar ili zaštitnik". Smatra se da je ime poteklo iz švedskog jezika, mada ima i etimologa koji pretpostavljaju da je u pitanju staro nordijsko ime, a koje ima značenje – "zaštitnik"; "borac"; "ratnik"; "vojskovođa" ili "verni saputnik"; "junak"; "hrabrost" ili "odvažnost".

3. Aleksej
Prevedeno sa starogrčkog, ovo ime znači "zaštitnik". Veruje se da je osoba koja nosi ovo ime vrlo ljubazna, da nije okrutna i da štiti slabije od sebe.

Izvor: Yumama