Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 IMENA KOJA ZNAČE DA JE DETE NAJLEPŠI DAR: Popularna su u Srbiji - daju se ćerkama i sinovima koji su "poklon sa neba"

Koja 3 imena predstavljaju da je dete najlepši dar - neka se daju dugo očekivanoj deci i simbolizuju da su oni Božiji darovi ili darovi sa neba.

 Šta znači ime Darko, Teodora i Darija. Izvor: Shutterstock

Simbolika imena je ono što je uvek zanimljivo, bez obzira da li biramo ime za bebu ili upoznajemo osobu sa novim imenom. Postoje neka poznata i uobičajena imena o čijem značenju nikada nismo razmišljali, a jedno od njih su imena koja u sebi sadrže reč ili simboliku "dar".

Jedno od njih je često muško ime Darko koje potiče iz reči dar (darivati), u prenosnom značenju - nesebičan u dobročinstvu. Ukoliko se izvodi iz latinske reči "donatus", znači da je to "onaj koji je darovan".

Drugo žensko ime koje u sebi sadrži reč "dar" danas je često izbor mnogih roditelja - Darija. Ovo ime potiče od grčke reči ili imena "Dareios", što znači imati, posedovati, davati, darivati... Takođe, ima i slovensko poreklo od reči "dar", pa predstavlja dar sa neba koji je dat roditeljima ili devojlčicu koja je darovita.

Danas je jedno od najpopularnijih ženskih imena ime Teodora. Ovo je ime grčkog porekla koje potiče od elemenata "theos" što znači "Bog" i "doron" što znači "poklon"; pa je značenje imena Teodora zapravo "Božji dar". Roditelji ovo ime često daju deci koju su dugo i željno iščekivali.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica