Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRI MUŠKA IMENA NA SLOVO A: Jedno vekovima ne bledi, a sva tri nose pravedni i borbeni ljudi, spremni da zaštite druge

Izdvojili smo za vas tri muška imena koja počinju na slovo A i nose vrlo slična značenja, a moderna su godinama unazad.

 Slova, dečak Izvor: Shutterstock

Neka imena jednostavno nikad ne blede, a neka su stara, ali tek poslednjih godina ponovo aktuelna. Ako i vi razmišljate o imenu za vašu buduću bebu, a znate da će vam se u kuću useliti jedan dečak, donosimo vam tri divna muška imena koja mogu da vas inspirišu.

Sva imena koja smo izdvojili počinju na slovo A i veoma su moderna, a imaju i vrlo slično značenje, te označavaju prave borbene ljude. Evo koja su to imena:

Aleksandar

Aleksandar je muško ime grčkog porekla i znači "zaštitnik ljudi". Njegov osnov - "alexein" znači "braniti" ili "zaštitnik", dakle, označava branitelja, a "andros" znači "čovek" ili "osoba".

Andrej

Smatra se da je ime Andrej grčkog porekla odnosno da potiče ili od grčke lične imenice tj imena "Andreas". Označava čoveka koji je hrabar, muževan, čovečan, ali može se reći i da u prevodu znači "osoba koja je pravi čovek", "ona osoba koja je pravi vođa, muškarac, ratnik, borac ili dominantan u životu".

Aleksej

Ime koje je varijanta imena Aleksandar, te označava "onoga koji štiti slabije; onoga ko je branilac ljudi; onoga ko je borac za ljudska prava; humanista; pravednik";

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica