Neka imena jednostavno nikad ne blede, a neka su stara, ali tek poslednjih godina ponovo aktuelna. Ako i vi razmišljate o imenu za vašu buduću bebu, a znate da će vam se u kuću useliti jedan dečak, donosimo vam tri divna muška imena koja mogu da vas inspirišu.

Sva imena koja smo izdvojili počinju na slovo A i veoma su moderna, a imaju i vrlo slično značenje, te označavaju prave borbene ljude. Evo koja su to imena:

Aleksandar

Aleksandar je muško ime grčkog porekla i znači "zaštitnik ljudi". Njegov osnov - "alexein" znači "braniti" ili "zaštitnik", dakle, označava branitelja, a "andros" znači "čovek" ili "osoba".

Andrej

Smatra se da je ime Andrej grčkog porekla odnosno da potiče ili od grčke lične imenice tj imena "Andreas". Označava čoveka koji je hrabar, muževan, čovečan, ali može se reći i da u prevodu znači "osoba koja je pravi čovek", "ona osoba koja je pravi vođa, muškarac, ratnik, borac ili dominantan u životu".

Aleksej

Ime koje je varijanta imena Aleksandar, te označava "onoga koji štiti slabije; onoga ko je branilac ljudi; onoga ko je borac za ljudska prava; humanista; pravednik";

(Yumama)