Izbor imena za devojčice je ogroman, a roditelji se se veoma često odlučuju da im daju moderna i kratka imena za koja im nadimak neće ni biti potreban.

Ako i vi očekujete bebu i razmišljate o njenom imenu, možda vam baš ova tri imena koja smo odabrali budu prava inspiracija.

Izdvojili smo tri ženska imena koja počinju na slovo Z, a početnog slova, zajedničko im je i to što su sva vrlo elegantna, imaju po četiri slova i moćna značenja. Evo o kojim imenima je reč:

Zara

Njegovo značenje nije potpuno jednoznačno, pa se tumači i kao oblik imena Sara (na nemačkom se izgovara Zara), ali ipak najverovatnije vodi poreklo iz arapskog jezika, izvedeno od imena Zahra, što u bukvalnom prevodu znači 'cvetajući cvet'.

Ime Zara ima i preneseno značenje, pa se može tumačiti i kao 'ona koja je sjajna; ona koja ima blistavu budućnost; ona koja je rođena da zablista; ona koja je zlatna; ona koja vredi kao samo zlato; ona koja je vredna kao blago'.

Devojčica, cveće
Shutterstock Devojčica sa cvećem u kosi

Zoja

Nekada retko ime, ali danas se sve češće može čuti na ulicama i roditelji ga rado biraju za svoje devojčice - Zoja. Ovo naizgled jednostavno ime ima starogrčko poreklo, a značenje je 'život'.

Zina

Zina je žensko ime arapskog porekla. Značenje imena je: ukras, nakit. Izvedeno je od imena Zineta.

(Yumama)