Toliko je divnih ženskih imena, i nijednom roditelju nije lako da odabere ono koje će njihova buduća beba nositi. Ukoliko se i vi nalazite u periodu kada odlučujete o imenu svoje princeze, možda vam ova tri imena na početno slovo I donesu rešenje.

Veoma su lepa, a osim što su vrlo popularna u Srbiji, voli ih i ceo svet. Evo o kojim imenima na početno slovo I je reč, ali i kakvo značenje nose:

Iva

Žensko lično ime Iva ima značenje – "ona koja je Božji dar"; "bezgrešna"; "ona koju je Bog poslao"; "Božja želja koja donosi mir i sreću među ljude"; "veliki dar od Boga"; "poklon"; "sreća"; "milostiva kod Boga".

Iris

Ime Iris ima značenje: "ona koja je srećna"; "ona koja je glasnik Boga"; "osoba koja je lepa kao cvet"; "ona koja je radosna i svetla kao duga"; "žena koja pleni lepotom"; "osoba koja je obasjana svim duginim bojama"; "duga"; "boja"; "sreća".

Devojčica, cveće
Shutterstock Devojčica sa plavim očima

Irina

Značenje ovog ženskog ličnog imena obično je – "ona koja donosi mir", "osoba koja je spokojna i mirna"; "produhovljena i blaga žena"; "ona koja miri druge ljude, te ona koja je miroljubiva"; "ona koja je blažena"; "blaga i vrlo plemenita osoba"; "mir i spokoj".

(Yumama)