Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 IMENA KOJA SU IDEALNA ZA DEVOJČICE SA PLAVOM KOSOM: Tako su nežna i elegantna, a nose i posebna značenja

Autor Radmila Ilić

Ove devojčice uvek podsećaju na prave male anđele, pa nije ni čudo što im baš ovih 5 imena odlično pristaju.

 Sestre, beba, deca Izvor: Shutterstock

Izbor imena za svoje dete je uvek težak zadatak. Roditelji se često po nekoliko puta predomisle u toku trudnoće, a onda obično kada vide bebu shvate da su baš ono pravo izabrali.

Ukoliko čekate da se u vašu porodicu useli jedna princeza, a ako već možete da pretpostavite da su velike šanse da se rodi sa plavom kosom, možda joj ova imena budu sjajno pristajala.

Predstavljamo vam pet imena koja su idealna za devojčice sa plavom kosom:

Anđela - Snažno ime koji potiče od grčke reči angelus, što znači "anđeo, glasnik, vesnik"

Angelina - Izvedeno je takođe od reči "angelus" što znači "anđeo". Neobično je, milozvučno i predstavlja dobar glas.

Hana - Ukoliko se uzme u obzir da je ovo ime hebrejskog porekla, njegovo značenje je "milost"; "ona koja je milostiva", "žena koja je u Božijoj milosti".

Vera - Ime je kao što i sama reč kaže povezano sa pojmom 'vera', tako da može značiti 'ono što ima veru'. Međutim, u nekim slučajevima se povezuje i sa pojmom 'verus' koje dolazi od latinske reči i znači 'istina'.

 Krštenje, beba
Beba
Izvor: Shutterstock

Jasmina - Vodi poreklo iz persijskog jezika i potiče od imenice 'Yasaman', što je naziv poznatog cveta bele boje i opojnog mirisa. Kako lično ime Jasmina potiče od imena biljke tj cveta "jasmin", najčešće označava neku žensku osobu koja je "lepa i nežna"; "draga; ljupka; otmena"; "čista i čedna"; "nevina i osećajna"; "žena koja je puna ljubavi i čulnosti"; "osoba koja je umiljata; krhka"; "lepotica"; "žena bele puti i čiste duše"; "osoba izvanredne lepote i blagosti"; "plemenita i požrtvovana"; "mirisna"; "sveža"; "dah proleća"; "milosna i blagonaklona"; "srećna i poštena osoba".

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica