Koliko puta ste izgovorili, dok ste slušali nekog, da ovo sigurno neće uraditi kada dobijete bebu. A onda kada se ostvarite u ulozi majke shavtite da većina prolazi kroz isto. Ako ste od onih koje gaje iluziju, pročitajte koje su to stvari i situacije koje sigurno nećet moći da izbegnete ako se ostvarite u ulozi roditelja.

Nema potrebe da se organizuje

Jedna od najčešćih greški jeste ta što mnogi roditelji misle da neće dopustiti bebi da kontroliše njihovo vreme. Pre nego što dobijete svoje dete, uglavnom osuđujete prijatelje što previše vode računa kada im dete jede i spava, i prema tome organizuju kafu ili izlazak. Kada beba dođe shvatićete da ćete sve morati da podredite potrebi svoje bebe i da će proći dosta vremena da uspostavite rutinu.

Sve poslove ću deliti sa suprugom

Većinu obaveza ćete u početku najviše raditi upravo vi, jer je beba najviše vezana za mamu posebno kada je upitanju hranjenje i spavanje. Narvano da treba da tražite pomoć, ali vi ćete biti glavni.

Nikada nećete dopustiti detetu da plače u javnosti

Moguće je da vas nerviraju bebe koje plaču dok ste u šopingu ili u restoranu, ali to je ono što će se jednom i vama desiti. Ne možete udovoljiti svima.Što pre to shvatite, lakše će vam biti da prihvatite činjenicu da će i vaša bebica ponekad zaplakati baš u trenutku kad vam konobar posluži ukusnu hranu i da ćete je teško smiriti.

Nećete biti opsednuti slikama dece

Ne možete da razumete zašto vaši prijatelji imaju potrebu da vam konstantno pokazuju slike svoje bebe? Telefon će vam biti prepun dečijih slika, kada jednom postanete roditelj.

Beba, spavanje, uspavljivanje, mama
Shutterstock Mama uspavljuje bebu

Beba će spavati u svom krevetu

Možda smatrate da je jedini način da se naspavate ukoliko beba spava u svom krevetu, ali prevarili ste se. Bebe se teško navikavaju na krevetac, te im je san čvršći ukoliko ponekad podele postelju sa svojim roditeljima. Posebno većina roditelja ima problem da spusti bebu u krevetac a da se ne probudi. za malo sna, neće vam biti važno ni mesti, ni vreme.

Odmaraćete kada i beba

Tako je lepo živeti u zabludi. Bebine popodnevne dremke su jedini trenuci kada ste slobodni da nešto pojedete, raspremite kuću ili proćaskate sa prijateljima. Budite sigurni da ove dragocene momente nećete iskoristiti za spavanje.

Zaštitićete bebu od svih mogućih bakterija

Nemoguće je držati bebu pod "staklenim zvonom". Bebe su preslatke i svi žele da ih pipkaju i ljube, te je teško sakriti decu od svih tih bakterija. Takođe, kada porastu, želeće da se igraju sa drugom dečicom na raznim spravama koje su izvori virusa. Pomirite se sa tim da se i vaše dete jednog dana mora prehladiti.

(Yumama)