Svim trudnicama je sigurno poznata situacija da neretko niko neće da im ustupi mesto u prevozu, da ih pusti preko reda u prodavnici i na sličnim mestima. Nažalost, takav slučaj se ne viđa samo u našoj Srbiji, već i u svetu, što je dokazao i jedan genijalan snimak na društvenoj mreži TikTok.

Na snimku možemo videti svakodnevnu situaciju, trudnicu koja stoji u prevozu sa pozamašnim stomakom, dok oko nje svi sede i gledaju u mobilne telefone ne obraćajući pažnju šta se pored njih dešava.

Jedna devojka je ušla u prevoz, videla trudnicu koja stoji, a onda donela genijalnu odluku. Izvadila je jaknu iz torbe i stavila je ispod bluze glumeći da je trudna. Prišla je jednom dečku, pokazala mu 'svoj trudnički stomak' i zamolila ga da ustane. Kada joj je oslobodio mesto, sela je, izvadila jaknu iz bluze i pozvala trudnicu koja je stajala da joj ustupi mesto.

Ova devojka je pokazala toliko empatije i razumevanja, a kako nije bila stidljiva uspela je da pomogne ženi koju je očigledno na neki način bilo sramota da zamoli da joj se ustupi mesto.

Pogledajte u snimku gest koji je vredan milijardu apluza:

Trudnica u tramvaju i genijalan postupak žene TikTok/emotionalworld2022

(Yumama)