Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI POLOŽAJI ZA ODNOSE U TRUDNOĆI: Ovih 5 morate da isprobate jer garantuju uživanje, ali pazite na važne stvari

Autor Radmila Ilić

Odnosi u trudnoći mogu biti malo drugačiji, ali uživanje može biti i bolje!

 seks u trudnoci_1451128694 Izvor: Shutterstock

Kada je u pitanju seks u trudnoći, budući roditelji imaju brojna pitanja, a sve iz razloga koliko je to bezbedno po njihovu bebu. Ono što treba da znate odmah jeste da će biti malo drugačiji nego ranije jer zbog veličine stomaka, ne možete da zauzmete baš svaku pozu. Ali nema potrebe za brigom. Iako je seks u trudnoći većini ljudi nepoznat i zadaje brige, možete ga upražnjavati do samog kraja.

Koji su najbolji položaji za seks u trudnoći?

Skoro svaki položaj funkcioniše dok je vama to udobno. Ukoliko se osećate dobro, u prvom tromesečju će vam skoro svaki položaj odgovarati. Stvari mogu početi da se menjaju kada uđete u drugi trimestar i dalje. Opet, sve dok je položaj takav da vama odgovara, uživajte.

Možda će vas zanimati

Predlog položaja u kojima ćete uživati:

Ležeći na boku

Ovaj položaj je često najudobniji, bilo da ste okrenuti licem ka partneru ili na suprotnu stranu. Obe opcije skidaju težinu sa leđa i nećete morati da brinete o tome da li ćete izdržati težinu stomaka.

Ako osećate pritisak na donji deo leđa, pokušajte da gurnete jastuk između kolena i neka vaš partner leži iza vas.

Trudnica na vrhu

Ova poza ne vrši nikakav pritisak na stomak, a omogućava vam da kontrolišete i dubinu penetracije i stimulacije klitorisa. Kasnije u trudnoći može da vam bude problem da se pomerate u ovom položaju, ali ako se osećate dobro, nastavite.

Misionarski

U redu je sve dok vaš partner drži svoju težinu tako što se pridržava rukama, ali ako više voli da ima slobodne ruke, pomerite se do ivice kreveta. Lezite na leđa a onda se zagrlite tako da vam donji deo bude na ivici kreveta, a noge vise prema podu. Zatim neka vaš partner klekne ili stane ispred vas. Ukoliko osećate pritisak u predelu leđa, stavite nekoliko jastuka ispod njih.

 Par, ljubav, seks
Odnosi u trudnoći
Izvor: Shutterstock

Oralni seks

Ponekad je zabavno opustiti se i pustiti partnera da radi posao. Pošto će vam ležanje na leđima verovatno biti neprijatno od drugog trimestra trudnoće, pokušajte da ležite na boku ili da sednete u udobnu stolicu.

Izbegavajte oralni seks gde vaš partner ubacuje vazduh direktno u vašu vaginu, jer može izazvati vazdušnu emboliju opasnu po vaš život, ali i život vaše bebe.

Međusobna masturbacija

Ukoliko niste raspoloženi za klasičan seks, ovo može biti jednako zadovoljavajuća opcija. Pokušajte da ležite na boku, sedite na stolicu ili nađite neku drugu opciju koja vam je udobna.

 Ljubav, par, seks
Zaljubljen par
Izvor: Shutterstock

Koje seksualne položaje treba da izbegavam tokom trudnoće?

Gotovo ništa nije zabranjeno dok vama prija ili dok vam lekar ne kaže drugačije. Do drugog tromesečja, najbolje je da se klonite bilo kakvog položaja koji stavlja težinu na vaš stomak, kao što je vaš partner koji leži direktno na vama ili vi ležite na stomaku, i bilo čega zbog čega morate dugo da ležite na leđima.

Osim toga, slobodno se držite onih favorita koje ste imali i pre trudnoće. Istraživanje novih stvari u spavaćoj sobi mogu učiniti da se vi i vaš partner osećate još povezanije.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica