Žene o porođaju vole da pričaju, ali nažalost, mnoge dele samo ružna iskustva iako to treba da budu trenuci iz kojih se nose samo lepe uspomene. Rađanje novog života je pravo čudo, a svaka majka, na kakav god način da se porodila, prava je kraljica vredna divljenja i poštovanja.

Žene koje već imaju iskustva sa trudnoćom i porođajem jednostavno obožavaju da pričaju svoja iskustva i stavove onima koje to još nisu iskusile. Posebno im je drago da istaknu da su one teško prošle, da je trajalo dugo, bilo veoma bolno i slično. Verovatno zbog toga da bi u očima onog ko ih sluša bile još veći heroji, ali dovoljno je reći da ste se porodili i već ste heroj. Baš zbog toga mnoge žene i stvaraju strah.

Blogerka Džejmi Rid je u iščekivanju svog prvog deteta ispričala da je najbolji savet kada je bila trudna dobila od muškarca.

"Nemoj slušati žene koje pokušavaju da te uplaše svojim horor pričama", rekao joj je porodični prijatelj kada mu je otkrila da je trudna.

Trudnica
Shutterstock Trudna žena sa prijateljicom

Njen prijatelj čija je žena prvi put bila trudna pre 20 godina, ispričao joj je da je bio začuđen kakve stvari su druge žene pričale njegovoj ženi. Umesto da joj čestitaju i ponude podršku kroz trudnoću, kao da su jedva dočekale da joj ispričaju o njihovih 72 sata užasnog porođaja, hitnim operacijama i traumatičnim iskustvima.

"Žene već znaju da trudnoća može biti zastrašujuća, zašto su tako zločeste jedna prema drugoj", upitao se njen prijatelj.

Džejmi je navela i svoje iskustvo kada su ona i suprug pričali sa parom koji je nedavno dobio bebu. Suprug te žene ispričao im je neke detalje sa porođaja, ali njegova žena ga je odmah podsetila da je njena situacija vrlo specifična i retka i da se to ne mora desiti svakom. Budući da je nedavno rodila, bila je svesna kako bi se trudnice i buduće tate mogli osećati kada slušaju negativne priče sa porođaja.

Iako postoje mnogi članci o tome kako jednu trudnicu može da razume samo žena, u ovom slučaju sve bismo mogle poslušati ovog muškarca.

(Yumama)