Trudnoća može biti izazovan period sama po sebi, a letnje vrućine mogu dodatno otežati promene kroz koje vaše telo prolazi. Nekoliko trikova koji uključuju pojačanu hidrataciju, izbegavanje direktnog sunca, adekvatan odabir hrane mogu olakšati nošenje sa vrućinama u toku trudnoće.

Unos dovoljne količine vode je od ključne važnosti za trudnice tokom letnih dana. Trebalo bi da pokušate da pijete od 8 do 10 čaša vode svaki dan, a leti treba dodati po čašu za svaki sat koji provedete napolju, na vrućini.

To je otprilike ona količina vode koju gubite znojenjem. Pijte elektrolitne tečnosti sa niskim sadržajem šećera, posebno ako ćete provoditi vreme napolju.

Posebno se preporučuje izbegavanje direktnog sunčevog svetla i savet je da spoljne aktivnosti obavljate rano ujutro ili nakon zalaska sunca.

Adekvatna široka, prozračna odeća uz nošenje šešira smanjiće zagrevanje i izlaganje suncu.

Voda je najbolji prijatelj trudnica u letnjem periodu - savetuje se da nosite sa sobom bočicu sa raspršivačem i prskate se vodom kako biste ohladili telesnu temperaturu. Takođe, plivanje je sjajan način vežbanja i hlađenje tela.

Iako apetit opada leti, unos proteina i dalje je važan u trudnoći. Pokušajte da napravite proteinski smuti sa proteinskim prahom na bazi povrća, sa bobičastim voćem i kokosovom vodom.

Posebno se savetuje izbegavanje hrane koja se može pokvariti. Jela poput salate od krompira, salate od kupusa i drugih namirnica napravljenih sa majonezom mogu se lako pokvariti na vrućini, pa ih je najbolje izbegavati.

Budući da je natečenost čest problem, stopala dižite što češće i što je više moguće iznad nivoa srca. Takođe možete isprobati hidroterapiju u kadi ili bazenu, gde ceo stomak potopite u vodu na 20 do 30 minuta dnevno.

yumama/klix.ba