Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trend: fotografisanje bez odeće u trudnoći

Dok većina žena smatra da ne izgleda privlačno kada je u drugom stanju, neke od njih sebe doživljavaju drugačije, pa su čak spremne i da svoja tela pokažu celom svetu.

 Izvor: Foto: Youtube

Danas je prosto nemoguće otvoriti časopis, a ne ugledati nečiji goli trudnički stomak. Ovaj trend na naslovnicama renomiranih ženskih časopisa pokrenula je glumačka zvezda Demi Mur, koja je još 1991. godine probila led i u poodmakloj trudnoći potpuno gola pozirala za magazin Vanity Fair

Sindi Kraford, Mila Jovović, Kim Kardašijan, Britni Spirs..., samo su neke od zvezda koje su nastavile tradiciju, a trend se proširio i na "obične" žene.

Međutim, mišljenja oko ovoga su podeljena. Dok jedni podržavaju ovaj trend, drugi se pitaju da li su ove fotografije zaista samo uspomena na blagosloveno stanje ili u njima ipak postoji i nešto nedolično?

Vejn Kan, jedan od fotografa u poznatoj britanskoj fotografskoj kompaniji Venture, kaže da je interesovanje za ovakve fotografije poraslo za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a da bi buduće mame trebalo da izdvoje 150 funti za nekoliko fotografija ili 300 za ceo foto album.

"Žene mogu da budu stidljive u početku, ali većina se oslobodi i pokaže celo telo, s obzirom da je sve urađeno sa ukusom", ističe Vejn za Daily Mail.

Mnogi, ipak, ne misle da ima ičega ukusnog u ovim fotografijama. Većina kritičara je zabrinuta da su one deo alarmantnog trenda koji od žena zahteva da izgledaju atraktivno i privlačno u vreme koje za njih može da bude izuzetno iscrpljujuće. 

"Neke od ovih fotografija su veoma seksualizovane i na njima buduće majke imaju tešku šminku i seksi donji veš, dok poziraju u izrazito izazovnim pozama. Smatram da je sve to jako depresivno. Trudnoća bi trebalo da bude jedino vreme kada žena može da se opusti, jede šta hoće i ne brine konstantno o tome kako izgleda. Međutim to nije slučaj. Danas su u trudnoći bitne uske majice, farmerice sa niskim strukom i glamurozna fotografska snimanja", ističe doktorka Meridit Neš, ekspert za žensko telo u trudnoći i autorka knjige "Majke u postmoderni".

Poslednja u nizu slavnih koja se odlučila da na slikama ovekoveči trenutak svoje trudnoće je Keri Volš, olimpijska osvajačica zlata u ženskoj odbojci na plaži. Lepa sportistkinja se skinula pred objektivima za sportski časopis ESPN u izdanju "Body Issue" u toku trudnoće i samo dva meseca nakon što je rodila svoje treće dete.

Keri je priznala da je bila jako nervozna i uplašena, ističući da se osećala dosta prijatnije kada se fotografisala u drugom stanju.

"Iako sam bila velika i okruglasta, bilo mi je prijatno, jer sam imala osećaj da sam u nekom kostimu, ali na drugom snimanju, nakon dva meseca od porođaja, trebalo je da izgledam čvrsto i zategnuto, međutim bilo je tu još puno posla", objasnila je odbojkašica za ESPN magazin i dodala da je snimanje učinilo da se oseća kao heroj i da od tada poštuje svoje telo više nego ikad.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica