Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život trudnice: gde su nestali prijatelji?

Ne dozvolite da se vaš odnos sa prijateljima promeni kada im objavite radosnu vest. Poslušajte naše savete...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Skoro svaka trudnica doživi da prijatelji, sa kojima se ranije intenzivno družila, polako počnu da se udaljavaju. Više ne zovu u šetnju, ne dolaze u posetu, manje se javljaju telefonom, ne pitaju mnogo. Ukoliko i sami nemaju decu ili porodicu, druženja će se sigurno još više razrediti. Zašto?

Prioriteti više nisu isti

Kako trudnoća odmiče, sve manje se družite sa prijateljima, čak vam se čini da više nemate iste poglede na život, niti iste interese... Imate pravo, jer će vaši životni putevi da se na neko vreme zaista raziđu. Dolazi dete, i ono je sada vaša najveća briga. Izlasci i zabava sada su "aut", iako možda još ni sami niste svesni toga u potpunosti. Ne brinite, to je sasvim normalno i očekivano. I vaše prijateljice bi trebalo da budu svesne toga. Ako nisu, pokušajte da im olakšate prilagođavanje na novu situaciju.

Promene su neminovne

Ako se i vama dogodilo da vas prijatelji polako isključuju iz svakodnevnih dešavanja, izlazaka, poseta ne uzimajte im to za zlo. To je možda njihov način prilagođavanja vašem novom stanju. Naime, sada ne možete u kafić gde je buka i prepuno duvanskog dima (možete, ali je pitanja kako ćete se tamo osećati).

Uzajamno razumevanje

Neke prijateljice se boje da će vas umoriti svojim zahtevima, ili da će vam ponudama za izlazak - za koje nemate vremena, izazvati osećaj zavisti. Prijatelji često u tim situacijama ne znaju kako da se ponašaju. Zato im vi pomozite. Saznajte šta ih konkretno muči u odnosu prema vama: jesu li u pitanju izvesni strahovi i briga, ili neki sasvim neočekivan razlog. Možda bi prijateljica takođe želela da rodi dete, ali ne uspeva da začne, pa je druženje sa vama podseća na to...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica