Šta je sve potrebno, a šta je bespotrebno za nošenje u porodilište? Mame kad se spremaju za najvažniji događaj često imaju dileme. Danima pre termina kreće pakovanje, a neke mame ponesu puno stvari od kojih su mnoge nepotrebne, dok neke u žurbi zaborave najpotrebnije.

Kako bismo vam olakšali i podsetili vas šta je najvažnije da se nađe u torbi za porodilište, pitali smo Kristinu Lazarević, babicu i osnivača "Udruženje Babica i mama":

"Osnovno šta je potrebno poneti u porodilište su dokumenta (lična karta, zdravstvena knjižica, uput za porodilište, krvna grupa na aktuelno prezime iz lične karte, i analize koje smo radili u toku trudnoće) mrežaste uloške, mrežaste gaćice, GUMENE papuče, jedna spavaćica sa otvorom za dojenje, set za higijenu."

Babica Kristina Lazarević otkriva koje stvari je važno da ponesete za bebu:

"Za bebu je potrebno jednokratne pelene, kremu za pelensku regiju i vlažne maramice. Svakako se treba pravovremeno informisati za porodilište gde se porađa trudnica šta je potrebno kako ne bi nešto zaboravila."

"Ono što je bespotrebno nositi u porodilište su koferi puni šminke, ponesite samo osnovno ukoliko je potrebno. Sve ostalo,ukoliko bude nesto potrebno,mogu dostaviti na portirnicu porodilišta." - otkriva za Yumamu babica Kristina Lazarević.

Kristina Lazarević je babica koja je radila u GAK "Narodni front", a sada u Domu zdravlja u patronažnoj službi u Mladenovcu. "Kako sam i sama majka, i iza sebe imam 3 prirodna porođaja, odlučila sam da se posvetim trudnicama i olakšam im pripremu za porođaj i roditeljstvo. Jer kod nas ima mnogo nerazjašnjenih situacija koje trudnicama samo stvaraju strah, a ja želim da ih što više opustim i objasnim koliko su one važne u porođaju kao i njihova saradnja sa babicom. Iz velike ljubavi i želje za edukacijom osnovala sam "Udruženje Babica i mama" koje se baš bavi psihofizičkom pripremom za porođaj, kako bi naše trudnice sigurne otišle na svoj porođaj i srećno dočekale svoje najmilije." - rekla nam je Kristina Lazarević.

BONUS VIDEO:

Kako muškarac brine o ženi posle porođaja  TikTok/datdiazcouple

(Yumama/T.A.S.)