Dok mnoge mame u Srbiji razmenjuju iskustva i informacije kako izgleda porođaj u različitim porodilištima širom Srbije, često ih zanima da li se i na koji način procedura razlikuje u stranim zemljama. Mama i blogerka iz Srbije koja živi u Norveškoj i vodi Fejsbuk profil "Bojana hedonista - život u Norveškoj", podelila je informacije kako izgleda porođaj u ovoj zemlji.

"Porodilište u Norveškoj. Imate SVE što može da vam padne na pamet! Za mame, za bebe. Uloške, pelene,vlažne maramice, pidžame. Sve što vam je prljavo, samo bacite na pranje. Ima i soba gde se prepovijaju bebe, gde su mom suprugu sve pokazali jer sam prva dva dana imala kateter i nisam nista radila."

Ono što se posebno dopalo mnogim mamama jeste poseban apartman, kao i mogućnost da je tata uvek prisutan:

"Takođe, postoji soba za dojenje, za kupanje bebe - sve vam oni pokažu o vi ponovite. Dobijete svoju sobu/apartman sa kupatilom, tv-om, krevetom sa daljinskim, imate dugme kojim pozivate babice da dodju za sve što vam treba. Suprug je bio sa mnom i Ninom sve vreme."

Kada je reč o hrani, Bojana je objasnila da je izbor ukusan, zdrav i raznovrsan, kao i da su vam razne namirnice uvek dostupne:

"Postoji i kantina sa super hranom, uvek imate nešto 24h. Ja obožavam bakalar koji je često bio na meniju, losos takodje, bareno povrće, ćufte, sveže voće svaki dan, voćni jogurti, razni namazi. I ono najvažnije - LJUBAZNI, NASMEJANI LJUDI PUNI EMPATIJE. P.S. u pitanju je državna bolnica, boravak je besplatan naravno." - zaključila je mama Bojana.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Tata se onesvestio na porođaju TikTok/coriannejohnson22